Inloggen & Mijn Menu

• Wat is Mijn Menu?

In Mijn Menu kun je onder andere inzien welke materialen je in bezit hebt, materialen verlengen, persoonlijke gegevens wijzigen, je abonnement wijzigen en betalingen verrichten.

• Hoe kan ik voor het eerst inloggen in Mijn Menu?

Klik bovenaan de pagina op ‘Inloggen’ en/of op het icoontje met het poppetje. Voer als gebruikersnaam je pasnummer in (begint met 4848) en klik op “wachtwoord opvragen”. Vul vervolgens je e-mailadres in en klik op “opvragen”. Je ontvangt een e-mail (check zo nodig je map met ‘ongewenste’ mail) met daarin een tijdelijk wachtwoord. Na het inloggen dien je dit tijdelijke wachtwoord aan te passen naar een zelf gekozen wachtwoord; zie volgende vraag.

• Moet ik mijn gebruikersnaam en wachtwoord aanpassen?

Na de eerste keer inloggen kun je in Mijn Menu bij ‘Mijn gegevens’ je gebruikersnaam aanpassen. Je mag ook je bibliotheekpasnummer aanhouden om in te loggen.

Je bent wel verplicht om je wachtwoord aan te passen, bij ‘Mijn gegevens’. Het wachtwoord moet bestaan uit minimaal 8 karakters, waaronder een hoofdletter, een kleine letter, een cijfer en een leesteken.

• Kan ik niet meer inloggen met een PIN-code?

Vanaf 9 juli 2018 is het niet meer mogelijk om een pincode (geboortedag en -jaar) te gebruiken bij het inloggen op onze website. Gebruik je nog een pincode? Klik dan op de link ‘wachtwoord opvragen’ in het inloggen-schermpje. Er wordt een mail gestuurd naar het mailadres dat bij je pasnummer geregistreerd staat. Het kan zijn dat dit mailadres voor meerdere pasjes wordt gebruikt. Geen probleem! Er wordt naar het nummer gevraagd voor welke er een wachtwoord moet worden aangemaakt. Is het mailadres onbekend? Neem dan even contact op met je bibliotheekvestiging.

• Ik ben mijn wachtwoord vergeten, wat nu?

Klik dan op de link ‘wachtwoord opvragen’ in het inloggen-schermpje. Voer je gebruikersnaam/pasnummer in en je ontvangt via e-mail een nieuw wachtwoord. Dit kun je vervolgens in Mijn Menu weer aanpassen naar een zelf gekozen wachtwoord.

• Het lukt me niet om in te loggen met de juiste gebruikersnaam en wachtwoord; wat nu?

Probeer als gebruikersnaam je pasnummer (begint met 4848) als je normaal gesproken een gebruikersnaam invoert. Lukt het nog steeds niet? Probeer of het lukt met een nieuw wachtwoord; klik op “wachtwoord opvragen” en voer vervolgens je e-mailadres in om een nieuw wachtwoord aan te maken. Let erop dat je het e-mailadres gebruikt dat bij ons in het systeem bekend is. Als niets werkt, neem dan contact op met de bibliotheek; dit kan via het contactformulier of telefonisch.

NB: na een bepaald aantal foutieve inlogpogingen is je account geblokkeerd tot de volgende dag.

• Ik zie Mijn Menu niet (meer), waar kan ik het vinden?

Mijn Menu wordt zichtbaar als je bovenin het scherm op het icoontje van het poppetje klikt.

• Hebben jullie ook een app?

Ja! Je kunt de ‘Bibliotheek Wise App’ downloaden in de verschillende app-stores. Log na het downloaden en installeren op dezelfde manier in als je op de website doet. Zie verder ”Hoe kan ik voor het eerst inloggen in Mijn Menu?”

• Waar kan ik de app voor gebruiken?

De Bibliotheek Wise App gebruik je voor dezelfde doeleinden als Mijn Menu op de website. Met de app kun je overal en altijd met jouw smartphone of tablet je bibliotheekzaken regelen!