Catalogus

 • Waar kan ik de catalogus gebruiken?

  Je kunt zowel thuis als in de Bibliotheek gebruikmaken van de online catalogus op onze website of via de Bibliotheek Wise app.

 • Hoe kan ik iets zoeken in de catalogus?

  Klik rechtsboven op de homepage op “zoeken” (het symbool van vergrootglas). Typ vervolgens jouw zoekterm in het zoekveld. Klik daarna op de witte pijl of op de Enter-toets. De zoekresultaten zijn nu zichtbaar.

 • Welke materialen kan ik zoeken in de catalogus?

  Alle fysieke en digitale materialen (dus ook e-books!) die de Bibliotheek Haarlemmermeer in de collectie heeft, zijn te vinden in de catalogus. Daarnaast zijn ook materialen te vinden (en te reserveren) uit een groot aantal bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland en de rest van Nederland.

 • Kan ik ook e-books in de catalogus zoeken?

  Ja, je kunt ook e-books zoeken in de catalogus. Selecteer in het linkermenu onder materiaalsoort “e-books”. Staat dit er niet tussen? Dan is de titel niet als e-book beschikbaar.

 • Hoe kan ik een groot aantal zoekresultaten verkleinen?

  In het linker menu kun je filters toepassen op de zoekresultaten. Zo kun je bijvoorbeeld zoeken op materiaalsoort of leeftijdscategorie.

 • Op welke zoektermen kan ik zoeken?

  Je kunt onder andere zoeken op auteur, op titel en op trefwoord. In feite kun je zoeken op alle namen en woorden.

 • Hoe zie ik of een titel aanwezig is?

  1. Klik op de titel OF op de oranje button “waar” om te zien in welke bibliotheek de titel aanwezig is. Als je de button “waar” niet ziet, dan zijn alle exemplaren uitgeleend.
  2. Onder tabblad “exemplaren” zie je een overzicht van onze bibliotheekvestigingen met daarbij de informatie of de titel daar aanwezig dan wel uitgeleend is.
  3. Helemaal rechts zie je de plek in de bibliotheek waar de titel te vinden is (mits aanwezig).
 • De titel is aanwezig in mijn bibliotheekvestiging, waar vind ik deze precies?

  Materialen staan in de grotere vestigingen (Hoofddorp-Centrale, Hoofddorp-Floriande en Nieuw-Vennep) in diverse werelden, bijvoorbeeld ‘Kids 0-8’ of ‘Spannend & Actief’. Onder de aanduiding van de wereld zie je in welke kast je moet zoeken en als laatste de gegevens die op de rug van het materiaal staan.

 • Het materiaal is aanwezig, maar waarom kan ik het toch niet vinden?

  Met name de nieuwere materialen kunnen op diverse thema-displays in de bibliotheek liggen. Ook kan het zijn dat het materiaal net is ingeleverd. Vraag gerust een medewerker om hulp!

 • Ik zie mijn bibliotheekvestiging niet in het zoekresultaat, wat betekent dat?

  Dan heeft jouw vestiging de door jou gevraagde titel niet in de collectie. Is hij wel in een andere vestiging aanwezig? Dan kun je hem reserveren (zie onder “reserveren en verlengen”).

  Je kunt uiteraard ook naar de bibliotheekvestiging toe waar de titel wel aanwezig is. Met je bibliotheekpas kun je in alle vestigingen lenen!

 • Het gezochte materiaal is in geen enkele vestiging aanwezig, wat nu?

  Klik onderaan de getoonde vestigingen op “klik hier voor exemplaren in andere vestigingen”.  Je ziet dan andere bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland die het materiaal wel in bezit hebben. Je kunt het materiaal reserveren via de oranje button ‘reserveer’.

 • Mijn zoekterm levert geen (bruikbare) resultaten op, wat kan ik doen?

  Check de spelling van je zoekterm. Je kunt ook je zoekterm veranderen in alleen de achternaam van de schrijver, of een deel van de titel.