Lidmaatschap & bibliotheekpas

Bekijk hieronder een aantal veelgestelde vragen met betrekking tot het lidmaatschap van de Bibliotheek Haarlemmermeer

 • Hoe sluit ik een jaarabonnement af?

  1. Via de website

  Klik op ‘Lid worden’ op de homepage en vul je gegevens in. Je betaalt de inschrijfkosten en de contributie via iDEAL. Vervolgens haal je jouw bibliotheekpas op in een van onze vestigingen. Vergeet daarbij niet om een geldig ID mee te nemen!

  1. In een bibliotheekvestiging

  Je vult ter plekke een formulier in en je ontvangt je bibliotheekpas direct. Je betaalt de contributie met je pinpas of via een jaarlijkse automatische incasso. De incassomachtiging onderteken je tijdens de inschrijving. Vergeet niet een geldig ID mee te nemen!

 • Hoe sluit ik een maandabonnement af?

  1. Via de website

  Klik op ‘Lid worden’ op de homepage en vul je gegevens in. Je betaalt de inschrijfkosten en de contributie voor de eerste maand via iDEAL. Ook geef je een machtiging af voor het incasseren van de contributie voor de vervolgmaanden. Je kunt jouw bibliotheekpas ophalen in een van onze vestigingen.. Vergeet niet om een geldig ID mee te nemen!

  1. In een bibliotheekvestiging

  Je vult ter plekke een formulier in en je ontvangt je bibliotheekpas direct. Je betaalt de contributie via een maandelijkse automatische incasso. De incassomachtiging onderteken je tijdens de inschrijving. Vergeet niet een geldig ID mee te nemen!

 • Betaal ik behalve mijn contributie nog andere kosten?

  Als je 14 jaar of ouder bent, betaal je bij inschrijving eenmalig administratiekosten van 3 euro. Deze betaal je tegelijk met de eerste contributietermijn.

  Voor jeugdleden tot en met 13 jaar gelden deze kosten niet.

 • Word/ben ik lid van alle vestigingen in Haarlemmermeer?

  Ja, je inschrijving geldt voor al onze vestigingen (kijk bij ‘Service’ voor een overzicht van al onze vestigingen). Bij inschrijving ontvang je een persoonlijke bibliotheekpas met een uniek pasnummer. Deze pas is te gebruiken in alle vestigingen van de Bibliotheek Haarlemmermeer.

 • Wat is de vervaldatum van mijn jaarabonnement?

  Bij een jaarabonnement betaal je de contributie per periode van één jaar. Deze periode gaat in op de datum van inschrijving en wordt afgerond naar de eerstvolgende maand. Heb je je bijvoorbeeld op 18 mei ingeschreven, dan geldt vanaf het jaar daarop steeds 1 juni als vervaldatum.

 • Hoe verleng ik mijn jaarabonnement?

  Als je betaalt via een automatische incasso hoef je niets te doen. Je ontvangt jaarlijks per inbox bericht (inloggen op de website of in de Wise app) een aankondiging van de incasso.

  Betaal je op een andere manier? Dan ontvang je ongeveer 6 weken voor de vervaldatum een e-mail met het verzoek om de contributie te betalen. Je kunt dit doen via iDEAL nadat je bent ingelogd via ‘Inloggen’, via bankoverschrijving of met je pinpas in de vestiging.

 • Hoe verleng ik mijn maandabonnement?

  Je maandabonnement loopt automatisch door. Je ontvangt elke maand per inbox  (inloggen op de website of in de Wise app) een aankondiging van de eerstvolgende incasso.

 • Kan ik mijn abonnement tussentijds wijzigen?

  Overstappen van een Klein naar Compleet abonnement of andersom is altijd mogelijk. Dit kan op ieder moment gedurende de looptijd, of per de eerstvolgende vervaldatum. Dit geldt ook voor het wijzigen van jaarabonnement naar een maandabonnement.

 • Hoe wijzig ik mijn abonnement van Klein naar Compleet?

  Je kunt dit zelf wijzigen in je persoonlijke account via ‘Inloggen’ of per e-mail aanvragen bij de Klantenservice van jouw bibliotheekvestiging. Ook in de bibliotheekvestiging zelf kun je jouw abonnement laten wijzigen.

  Je betaalt het verschil in contributie bij via iDEAL of met je pinpas in de vestiging.

 • Hoe wijzig ik mijn abonnement van Compleet naar Klein?

  Je kunt dit zelf wijzigen in je persoonlijke account via ‘Inloggen’ of per e-mail aanvragen bij de Klantenservice van jouw bibliotheekvestiging. Ook in de bibliotheekvestiging zelf kun je jouw abonnement laten wijzigen.

  Je ontvangt het verschil in contributie retour op je bankrekening.

 • Hoe wijzig ik mijn jaarabonnement in een maandabonnement?

  Je kunt dit zelf wijzigen in je persoonlijke account via ‘Inloggen’ of per e-mail aanvragen bij de Klantenservice van jouw bibliotheekvestiging. Ook in de bibliotheekvestiging zelf kun je jouw abonnement laten wijzigen.

 • Hoe wijzig ik mijn persoonlijke gegevens?

  Ben je verhuisd of heb je bijvoorbeeld een nieuw e-mailadres? Je kunt op de volgende manieren een wijziging doorgeven:

  1. Via deze pagina.
  2. Via je persoonlijke account, nadat je bent ingelogd.
  3. Bij de klantenservice in de bibliotheek. Vergeet niet je pas mee te nemen!
 • Hoe kan ik mijn abonnement opzeggen?

  Opzeggen van je lidmaatschap kan alleen schriftelijk, via de onderstaande manieren:

  1. Via deze pagina.
  2. Via je persoonlijke account, nadat je bent ingelogd.
  3. Per brief aan een van onze vestigingen.
 • Waar kan ik mijn bibliotheekpas voor gebruiken?

  1. Lenen en verlengen van materialen (via de zelfservice) in de bibliotheek.
  2. Aanmelden/inloggen op de website (‘Inloggen’) of onze Bibliotheek Wise App. Je gebruikt hiervoor het pasnummer (begint met 4848).
  3. Betalen van diverse bedragen (zoals contributie) bij de betaalautomaat in de bibliotheekvestiging.
  4. Kopiëren en printen. Hiervoor heb je voldoende tegoed nodig. Kijk ook bij de veelgestelde vragen onder kopiëren, printen en internetten
 • Hoe betaal ik met mijn bibliotheekpas?

  Bij de betaalautomaat in de vestiging scan je je bibliotheekpas. Tik op het scherm op “betalen”, selecteer het openstaande bedrag en betaal met je pinpas of vanuit je bibliotheektegoed.

 • Hoe zet ik een tegoed op mijn bibliotheekpas?

  Bij de betaalautomaat in de vestiging scan je je bibliotheekpas. Tik op het scherm op ’tegoed opwaarderen’, kies een bedrag en betaal met je pinpas.

 • Mag een ander mijn bibliotheekpas gebruiken?

  Met jouw toestemming mag bijvoorbeeld je partner of ander gezinslid je bibliotheekpas gebruiken.

  Let op: je blijft als pashouder zelf verantwoordelijk voor het (onbeschadigd en tijdig) terugbrengen van materialen!

 • Kan ik een extra bibliotheekpas aanschaffen bij mijn abonnement?

  Wil je met één of meerdere gezinsleden samen van jouw abonnement gebruikmaken, maar wil je daarbij onafhankelijk van elkaar zijn? Dan kun je in de bibliotheek een zogenaamde partnerpas aanschaffen voor 10 euro. Dit kan alleen bij het Compleet abonnement en is alleen bedoeld voor personen in hetzelfde huishouden (die op hetzelfde adres wonen).

 • Wat als ik mijn bibliotheekpas kwijt ben?

  In een van de bibliotheekvestigingen koop je voor 3 euro een nieuwe pas. Je abonnement en eventueel geleende materialen gaan automatisch over op de nieuwe pas. Alleen je pasnummer wijzigt.

  Blokkeer altijd je pas in geval van verlies of diefstal. Zo voorkom je eventueel misbruik door derden. Blokkeren kan via MijnMenu nadat je bent ingelogd of bij de klantenservice in de bibliotheek.

 • Valt een bibliotheeklidmaatschap ook onder de regeling 'Haarlemmermeer Doet Mee'?

  Ja. Woon je in de gemeente Haarlemmermeer en kun je sport, recreatieve of culturele activiteiten niet betalen? Dan kun je gebruikmaken van de regeling Haarlemmermeer Doet Mee, waar de Bibliotheek Haarlemmermeer ook aan mee doet. Lees hier meer over de voorwaarden.