Veelgestelde vragen tijdens Corona

 • Hoe zit het nu met mijn bibliotheekabonnement?

  Gelukkig is de bibliotheek online nog wel open! Kijk hier voor tips over hoe je digitaal kunt doorlezen met de ruim 28.000 e-books voor volwassenen en kinderen of een luisterboek kunt proberen via de Luisterbieb-app. Ook hebben we veel leuke en leerzame websites voor je verzameld!

  We begrijpen het als je vragen hebt over het abonnementsgeld nu je tijdelijk geen fysieke boeken kunt lenen. Zoals alle bibliotheken in het land zijn ook wij overvallen door de coronacrisis. Wij wachten daarom vooralsnog de landelijke lijn af en wanneer wij weer open zijn, zullen wij hierover communiceren. Houd onze website in de gaten voor meer informatie.

 • Ik kan mijn boeken niet inleveren, hoe nu verder?

  De boeken (en andere materialen) mogen thuis gehouden worden. Er wordt geen ‘telaatgeld’ in rekening gebracht. Zodra de bibliotheken weer geopend zijn, mag en kan alles weer ingeleverd worden.

 • Kan ik mijn reservering alsnog op komen halen, of kan dit opgestuurd worden?

  Helaas is dit niet mogelijk. Alle bibliotheekvestigingen zijn gesloten op dit moment. De klaarstaande reserveringen zullen bewaard blijven in de bibliotheek en kunnen afgehaald worden zodra de bibliotheek weer open gaat.

 • Hoe kan ik gebruik maken van luisterboeken?

  Door de app ‘Luisterbieb’ te downloaden. Leden van de bibliotheek kunnen op de deze app inloggen met pasnummer en wachtwoord, en gebruik maken van het aanbod van meer dan 3600 titels.
  De Koninklijke Bibliotheek heeft als cadeautje in deze corona periode, een collectie van 100 titels (jeugd en volwassen) beschikbaar gesteld. Deze zijn ook in de Luisterbieb app te beluisteren
 • Kan de leentermijn van e-books verlengd worden?

  Het is eigenlijk niet nodig om deze periode te verlengen, omdat je een e-book onbeperkt opnieuw kunt lenen. Een e-book is immers nooit uitgeleend of gereserveerd.

 • Is het mogelijk om tijdelijk meer e-books op je boekenplank te plaatsen?

  Dit wordt momenteel uitgezocht, en wordt zo snel mogelijk over gecommuniceerd. Er wordt hard aan gewerkt om dit mogelijk te maken

 • Hoe lang blijven mijn reserveringen staan?

  Zodra de bibliotheekvestigingen weer open gaan, kunnen de gereserveerde materialen opgehaald worden. Deze blijven 7 dagen op de plank staan.

 • Hoe kan ik e-books lenen via de bibliotheek?

  Het lezen van e-books is makkelijk, betrouwbaar, legaal én vrij toegankelijk voor leden van de Bibliotheek Haarlemmermeer. E-books kun je lezen via een app, op je telefoon, op de computer of op een e-reader. Deze e-books zijn te vinden bij de online Bibliotheek. Als je lid bent van de Bibliotheek heb je toegang tot ruim 28.000 boeken.

  Hulp nodig bij hoe het werkt? Kijk dan even hier.
  Mocht het dan nog niet lukken dan kun je mailen naar info@debibliotheekhaarlemmermeer.nl

  En…binnenkort worden er zo’n 100 e-books gratis ter beschikking gesteld, voor iedereen!

 • Kan ik nu lid worden van de bibliotheek?

 • Kan ik ook nog steeds fysieke boeken lenen?

  Ja, je kunt boeken bestellen via ‘AfhaalBieb’ en daarna volgens afspraak afhalen in de vestigingen Hoofddorp-Centrale, Floriande en Nieuw-Vennep. Iedereen (alle leden) mogen hier gebruik van maken. Lees hier hoe het werkt.