Haarlemmermeer

Walk & Talk - dé koffiepauze voor werkzoekenden
2015 Walk and Talk
Wanneer je op zoek bent naar (ander) werk, dan kun je daar soms wel wat hulp bij gebruiken. Walk & Talk is een gratis netwerkbijeenkomst voor werkzoekenden en vindt elke maand plaats in onder andere de Bibliotheek Haarlemmermeer. Deelname is gratis, net zoals koffie en thee. Aanmelden kan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het inloopspreekuur vindt elke eerste dinsdag van de maand plaats in de Bibliotheek Hoofddorp-Centrale, tussen 10:00 uur en 12:00 uur. Inloop vanaf 9:45 uur.


Digitaal spreekuur


Bij het digitale spreekuur in de bibliotheek kun je terecht met alle vragen over de digitale dienstverlening van de Bibliotheek Haarlemmermeer. Bijvoorbeeld over het lenen van e-books, online verlengen en reserveren of bij het gebruik van de Bibliotheek Wise App, de PressReader app, de Vakantiebieb app, de Luisterbieb app, en de databanken Winkler Prins, Van Dale woordenboeken en Uittrekselbank.

Wist je dat de bibliotheek meer dan tienduizend e-books in de collectie heeft? Het lezen van e-books via de bibliotheek is eenvoudig, betrouwbaar, legaal én vrij toegankelijk als je lid bent van de bibliotheek. Je kunt de e-books makkelijk op je e-reader, tablet, smartphone of pc/laptop lezen. Een beetje hulp is soms welkom, zoals bij het aanmaken van het account of voor advies over het gebruik van de collectie.

Het spreekuur vindt elke twee weken plaats in alle bibliotheekvestigingen van de Bibliotheek Haarlemmermeer. Neem als het kan je tablet, iPad, of laptop mee, zodat we je op jouw eigen apparaat op weg kunnen helpen!


Spreekuur Professional Organizing

Elke maand kun je met vragen over administratie, time management of het organiseren van je huishouding terecht in de Bibliotheek Hoofddorp-Centrale en de Bibliotheek Hoofddorp-Floriande bij het spreekuur Professional Organizing.

Wordt alle informatie waarmee we dagelijks overspoeld worden u soms teveel? Is de balans tussen uw (vrijwilligers)werk en uw privé leven ver te zoeken? Gaat u binnenkort verhuizen en weet u niet waar u moet beginnen? Wilt u uw (financiële) administratie efficiënter ordenen maar weet u niet hoe? Weet u soms niet meer hoe u de (mantel)zorg die u verleent moet combineren met uw gezinsleven? Voor al dit soort vragen en andere vragen over het plannen, ordenen en structuren van tijd, spullen en administratie kunt u gratis en vrijblijvend terecht bij Désirée en Yvonne tijdens het inloopspreekuur Professional Organizing.

Het spreekuur vindt maandelijks plaats in de bibliotheekvestigingen van Hoofddorp-Centrale (woensdagochtend 10:30 - 12:00 uur) en Hoofddorp-Floriande (vrijdag 18:30 tot 20:00 uur).


Informatie en advies bij slechtziendheid of blindheid

2015 SlechtziendVisioGa je slechter zien? Koninklijke Visio geeft gratis informatie en advies bij slechtziendheid of blindheid in twee bibliotheekvestigingen. Tijdens de inloopspreekuren kun je ook allerlei hulpmiddelen op het gebied van vergroting en verlichting (bij lezen erg belangrijk), mobiliteit, communicatie en verzorging uitproberen. In de Bibliotheek Hoofddorp-Centrale en de Bibliotheek Zwanenburg zal één keer per maand een medewerker van Koninklijke Visio aanwezig zijn voor informatie en advies over slechtziend- en blindheid. Kom gerust eens langs tijdens een inloopspreekuur!

Het inloopspreekuur in de Bibliotheek Hoofddorp-Centrale, vindt elke derde dinsdag van de maand plaats, tussen 11:00 uur tot 13:00 uur. Inloopspreekuren bij de Bibliotheek Zwanenburg, vinden in de meeste gevallen op de elke derde vrijdag van de maand plaats en zijn van 11:00 uur tot 13:00 uur.


Belasting spreekuur

Elke woensdagmiddag kun je hulp krijgen bij het invullen van je belasting formulier in de Bibliotheek Hoofddorp-Centrale. Eveline Hogeveen van MeerWaarde helpt je met het invullen van je belastingformulier in het computerlokaal op de 2e etage van de Bibliotheek Hoofddorp-Centrale. Om deze gratis hulp te krijgen, moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen:

• Je moet een schriftelijke mededeling van de Belastingdienst hebben dat je aangifte moet doen
• Je hebt een werkende Digi-D code
• Je woont in de Haarlemmermeer
• Je hebt een bruto inkomen lager dan € 26.500,- indien gehuwd of samenwonend of lager dan € 22.500,- indien je alleenstaand bent
• Je vermogen is minder dan € 5.895 voor een alleenstaande of € 11.790 voor een alleenstaande ouder of twee gehuwden samen
• Je hebt geen koopwoning
• Je bent niet gescheiden in 2016