Haarlemmermeer

Lid worden
Je kunt je online inschrijven als nieuw lid door op de onderstaande knop te drukken, je gaat dan direct naar het online inschrijfformulier. Ook kun je je met een geldig legitimatiebewijs inschrijven in een van onze bibliotheekvestigingen. LET OP: maandabonnementen kunnen niet online worden aangevraagd, hiervoor moet je langskomen in een van onze bibliotheekvestigingen.

Button tekst word lid

Administratiekosten
Bij inschrijving worden administratiekosten berekend, behalve bij het gratis jeugdabonnement voor kinderen tot 14 jaar.

Bibliotheekpas
Bij je lidmaatschap hoort een persoonlijke bibliotheekpas. Je bibliotheekpas is te gebruiken in alle vestigingen van de Bibliotheek Haarlemmermeer. Het gebruik van je bibliotheekpas is strikt persoonlijk. Volwassen bibliotheekleden mogen niet lenen met een bibliotheekpas op naam van een jeugd- of tienerlid.

Wat moet ik doen als ik mijn bibliotheekpas kwijt ben?
Verlies, diefstal of beschadiging van je bibliotheekpas dien je direct te melden bij de bibliotheek. Dit kun je in de bibliotheekvestiging doen, maar je kunt het nu ook gemakkelijk online melden via 'Mijn Menu'. Jouw bibliotheekpas wordt dan geblokkeerd waardoor eventueel misbruik van je pas wordt voorkomen. Totdat je dit gedaan hebt, ben je zelf verantwoordelijk voor eventueel misbruik van je bibliotheekpas door derden.

Contributie
Je betaalt je contributie per periode van een jaar. Deze periode gaat in op het moment van inschrijving. Ongeveer 6 weken voor het einde van de contributieperiode ontvang je een bericht met informatie over het verlengen van je lidmaatschap. Via je persoonlijke bibliotheekomgeving 'Mijn Menu' kun je makkelijk en snel via iDEAL je contributie betalen. Ook kun je de jaarlijkse contributie zelf overmaken naar rekeningnummer NL67INGB0005563316 ten name van de Bibliotheek Haarlemmermeer en o.v.v. je bibliotheekpasnummer (4848xxxxx). Vergeet hierbij niet voor een probleemloze afhandeling het betalingskenmerk te vermelden; dit kenmerk staat vermeld in het bericht.

Adreswijziging doorgeven
Adreswijzigingen kunt u tijdig schriftelijk doorgeven aan de bibliotheek.

Abonnement opwaarderen/afwaarderen
Je kunt tussentijds overstappen naar een duurder of goedkoper abonnement. Je betaalt dan het verschilbedrag aan contributie bij. Bij een afwaardering ontvang je over de resterende abonnementsperiode geen contributie retour. 

Lidmaatschap opzeggen
Je kun je lidmaatschap bij de Bibliotheek Haarlemmermeer opzeggen via het contactformulier of mondeling in een van de bibliotheekvestigingen. Als de contributie niet binnen de toegestane termijn is voldaan, wordt het abonnement automatisch opgezegd. In geval van overlijden kan een familielid of direct betrokkene het abonnement schriftelijk opzeggen. In geval van overlijden vindt in alle gevallen restitutie van de betaalde contributie plaats.