Neem contact met ons op

Je kunt de klantenservices van onze bibliotheekvestigingen telefonisch of per e-mail bereiken.

Bibliotheek BadhoevedorpStuur een e-mail met je vraag aan de Bibliotheek Badhoevedorp / Bel met 020-6593409

Bibliotheek Hoofddorp-CentraleStuur een e-mail met je vraag aan de Bibliotheek Hoofddorp-Centrale / Bel met 023-5664850

Bibliotheek Hoofddorp-FloriandeStuur een e-mail met je vraag aan de Bibliotheek Hoofddorp-Floriande / Bel met 023-5628702

Bibliotheek Nieuw-VennepStuur een e-mail met je vraag aan de Bibliotheek Nieuw-Vennep / Bel met 0252-620321

Bibliotheek ZwanenburgStuur een e-mail met je vraag aan de Bibliotheek Zwanenburg / Bel met 020-4974415

Wil je je lidmaatschap opzeggen?
Stuur dan een e-mail aan onze algemene klantenservice. Vergeet in dit geval niet om je lidmaatschapsnummer, je naam en je geboortedatum te vermelden, zodat wij e.e.a. snel voor jou in orde kunnen maken.

Heb je een klacht?
De Bibliotheek Haarlemmermeer biedt een breed scala aan producten en diensten in het kader van persoonlijke groei en ontwikkeling voor mensen in de Haarlemmermeer. Wij proberen hierbij een zo groot mogelijke groep mensen op een goede en prettige manier te helpen. Mocht je ondanks onze inspanningen toch een klacht hebben over een product of een dienst, over een van onze medewerkers of iets anders, dan horen wij dat graag van jou. Alleen wanneer je ons hierover informeert, kunnen wij proberen je klacht op te lossen en herhaling te voorkomen. Stuur ons via dit mailadres je klacht. Binnen twee werkdagen ontvang je van ons een reactie. Mocht je over afhandeling van de klacht niet tevreden zijn, dan kun je je rechtstreeks tot de directeur van de Bibliotheek wenden.