Neem contact met ons op

Heb je een vraag? Je kunt de klantenservices van onze bibliotheekvestigingen dagelijks (m.u.v. zondag) tussen 10:00 en 13:00 uur telefonisch of per e-mail bereiken.

Bibliotheek BadhoevedorpStuur een e-mail met je vraag aan de Bibliotheek Badhoevedorp / Bel met 020-6593409 (tussen 10:00-13:00 uur)

Bibliotheek Hoofddorp-CentraleStuur een e-mail met je vraag aan de Bibliotheek Hoofddorp-Centrale / Bel met 023-5664850 (tussen 10:00-13:00 uur)

Bibliotheek Hoofddorp-FloriandeStuur een e-mail met je vraag aan de Bibliotheek Hoofddorp-Floriande / Bel met 023-5628702 (tussen 10:00-13:00 uur)

Bibliotheek Nieuw-VennepStuur een e-mail met je vraag aan de Bibliotheek Nieuw-Vennep / Bel met 0252-620321 (tussen 10:00-13:00 uur)

Bibliotheek ZwanenburgStuur een e-mail met je vraag aan de Bibliotheek Zwanenburg / Bel met 023-5628702 (tussen 10:00-13:00 uur) (het telefoonnummer van de Bibliotheek Zwanenburg is tijdelijk vanwege werkzaamheden buiten gebruik, graag daarom met de Bibliotheek Hoofddorp-Floriande bellen)

Ook hebben we een speciale “Veelgestelde vragen tijdens Corona” pagina in het leven geroepen, wellicht dat je vraag daar al beantwoord wordt.

Wil je je lidmaatschap opzeggen?
Stuur dan een e-mail aan onze algemene klantenservice. Vergeet in dit geval niet om je lidmaatschapschapsnummer, je naam en je geboortedatum te vermelden, zodat wij e.e.a. snel voor jou in orde kunnen maken.

Heb je een klacht?
De Bibliotheek Haarlemmermeer biedt een breed scala aan producten en diensten in het kader van persoonlijke groei en ontwikkeling voor mensen in de Haarlemmermeer. Wij proberen hierbij een zo groot mogelijke groep mensen op een goede en prettige manier te helpen. Mocht je ondanks onze inspanningen toch een klacht hebben over een product of een dienst, over een van onze medewerkers of iets anders, dan horen wij dat graag van jou. Alleen wanneer je ons hierover informeert, kunnen wij proberen je klacht op te lossen en herhaling te voorkomen. Stuur ons via dit mailadres je klacht. Binnen twee werkdagen ontvang je van ons een reactie. Mocht je over afhandeling van de klacht niet tevreden zijn, dan kun je je rechtstreeks tot de directeur van de Bibliotheek wenden.