TaalZomer (nieuw!)

Wat is een zomer zonder taal?! Het Taalhuis in Haarlemmermeer organiseert de TaalZomer, zodat volwassenen ook gedurende de zomerweken aan de slag kunnen met de Nederlandse taal. In de periode 31 juli – 23 augustus vinden er diverse en doorlopende activiteiten plaats waar iedere volwassene aan kan deelnemen die de Nederlandse taal beter wil leren.

De aftrap voor deze vier weken vol met taalactiviteiten is op dinsdag 31 juli 2018. Alle activiteiten vinden in of rondom de Bibliotheek Hoofddorp-Centrale plaats. Gedurende vier weken worden er elke dinsdag Nederlandse taallessen verzorgd door docenten van MeerWaarde. Daarnaast zal elke woensdagochtend een taalwandeling plaatsvinden; al wandelend door Hoofddorp doen de deelnemers sociale contacten op en leren zij bovendien in steeds weer een andere context de Nederlandse taal. Verder zal elke donderdagochtend het Taalcafé geopend zijn waar VluchtelingenWerk de deelnemers met elkaar in gesprek laat gaan.

Elke week staat een ander thema centraal dat bij alle activiteiten terugkomt. Zo zullen de thema’s gezondheid, natuur, sport en winkelen de revue passeren, waarbij in de week van de ‘gezondheid’ de taalwandeling in het Spaarne Gasthuis zal plaatsvinden. De TaalZomer wordt op donderdag 23 augustus op een feestelijke manier afgesloten onder het genot van een zomers drankje!

De TaalZomer is een gebundelde zomeractiviteit in samenwerking met de partners binnen het Taalhuis: Bibliotheek, MeerWaarde, VluchtelingenWerk, ROCvA en het Spaarne Gasthuis.