Over het Taalhuis

Het Taalhuis in de Bibliotheek Hoofddorp-Centrale (in Het Cultuurgebouw) is een samenwerking tussen de Bibliotheek Haarlemmermeer en diverse partners op het gebied van taal.

Het doel van deze samenwerking is het verminderen van het aantal laaggeletterden. Dit willen we bereiken doordat het Taalhuis een toegankelijke plaats is waar iedereen terecht kan voor advies en/of ondersteuning op het gebied van taal. Het Taalhuis heeft lees- en studiemateriaal en op de aanwezige computers staan taaloefenprogramma’s. In het Taalhuis is een totaaloverzicht beschikbaar van het aanbod in de regio.

Wat kun je doen in het Taalhuis?
Tijdens de openingstijden van het Taalhuis in de Bibliotheek Hoofddorp-Centrale zijn deskundige vrijwilligers aanwezig om je te ondersteunen bij het vinden van een passende taalondersteuning in de Gemeente Haarlemmermeer. In het Taalhuis is ook een collectie aanwezig zodat je zelf aan de slag kunt om de Nederlandse taal beter te leren lezen en schrijven, of om iemand in jouw omgeving te helpen bij het verbeteren van zijn of haar taalvaardigheid. De collectie in het Taalhuis is toegankelijk tijdens openingsuren van de Bibliotheek Haarlemmermeer.

Het Taalhuis is tijdens de spreekuren ook telefonisch bereikbaar. Je kunt ook een e-mail sturen aan het Taalhuis met je vraag. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

 

Nieuw Taalpunt in de Bibliotheek Nieuw-Vennep
Vanaf heden kun je ook in Nieuw-Vennep terecht voor allerlei taalvragen. Ken je iemand die graag wat beter Nederlands zou willen leren? Geen probleem, wij hebben de beste informatie voor hem/haar. Of zou je als vrijwilliger aan de slag willen? Kom langs, de koffie staat klaar voor een gesprek. Het Taalpunt is iedere woensdag open van 14:00-17:00 uur.