Slimotheek

In de Slimotheek in de Bibliotheek Hoofddorp-Centrale, Nieuw-Vennep en Badhoevedorp leent u slimme technologie voor veilig en comfortabel wonen. Voor uzelf, of voor iemand voor wie u zorgt. Denk aan bijvoorbeeld een robotstofzuiger, een kalenderklok, een slimme deurbel, een eenvoudige mobiele telefoon of een makkelijke afstandsbediening. De meeste producten zijn gratis te lenen voor een vooraf afgesproken periode. Na die tijd brengt u het product terug en kunt u besluiten zelf een exemplaar aan te schaffen.

 

 

Slimotheek

Hulp bij uw keuze

Technologie kan alleen goed ondersteunen als het bij u en uw situatie past. De specialisten van de Slimotheek (dit zijn vaak wijkverpleegkundigen) helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Daarnaast biedt de Slimotheek ondersteuning bij installatie en bij vragen tijdens het gebruik. Elke vestiging heeft spreekuren, tijdens deze spreekuren verzorgen de specialisten ook de uitleen van producten zodat u kunt proberen of het product in uw situatie passend is.

Ook verzorgen zij de uitleen van producten om te testen of dit product bij u past.

De spreekuren

• Bibliotheek Hoofddorp-Centrale dinsdag tussen 10:00 en 12:00 uur en donderdag tussen 15:00 en 17:00 uur
• Bibliotheek Nieuw-Vennep maandag tussen 14:00 en 16:00 uur
• Dorpshuis Badhoevedorp woensdag tussen 14:00 en 16:00 uur

Toegang voor iedereen

De bibliotheek en het dorpshuis zijn open voor iedereen. Iedereen kan gebruik maken van de Slimotheek tijdens de openingsuren van de Bibliotheek Hoofddorp-Centrale, de Bibliotheek Nieuw-Vennep en van het de Bibliotheek Badhoevedorp. Op alle locaties is een vitrinekast aanwezig waar de producten te zien zijn, ook als er geen specialisten aanwezig zijn. Naast de vitrinekast staan productkaartjes met meer informatie, deze kunt u meenemen

Vragen?

Als u een artikel uit de Slimotheek wilt lenen, of als u vragen heeft, dan kunt u contact met ons opnemen via slimotheek@haarlemmermeer.nl.

De Slimotheek is een initiatief van GeneratieThuis in samenwerking met
gemeente Haarlemmermeer, Medipoint, de Meer voor Elkaar partners en de Bibliotheek Haarlemmermeer.

Meer informatie

Informatie over personen alarmering 

Informatie over de eenvoudige tablet Compaan