Slimotheek

In de Slimotheek in de Bibliotheek Hoofddorp-Centrale leent u slimme technologie voor veilig en comfortabel wonen. Voor uzelf, of voor iemand voor wie u zorgt. Denk aan bijvoorbeeld een robotstofzuiger, een kalenderklok, een slimme deurbel, een eenvoudige mobiele telefoon of een makkelijke afstandsbediening. Als u een artikel uit de Slimotheek wilt lenen, dan kunt u contact met ons opnemen via slimotheek@haarlemmermeer.nl.

Slimotheek

Hulp bij uw keuze
Technologie kan alleen goed ondersteunen als het bij u en uw situatie past. Onze specialisten overleggen graag met u om de juiste keuze te maken.

Daarnaast biedt de Slimotheek ondersteuning bij installatie en vragen tijdens het gebruik. Tweemaal per week zijn er specialisten aanwezig in de Bibliotheek om u verder te helpen met informatie en advies.

Ook verzorgen zij de uitleen van producten om te testen of dit product bij u past. Zij zijn in de Bibliotheek Hoofddorp-Centrale aanwezig op:

  • Dinsdag tussen 10:00 en 12:00 uur
  • Donderdag tussen 15:00 en 17:00 uur

De meeste producten zijn gratis te lenen voor een vooraf afgesproken periode. Na die tijd brengt u het product terug en kunt u besluiten zelf een exemplaar aan te schaffen. Wij helpen u hier graag verder mee.

Toegang voor iedereen

De Bibliotheek is open voor iedereen. Iedereen kan tijdens de openingsuren van de Bibliotheek Hoofddorp-Centrale gebruik maken van de Slimotheek.

Er is een vitrinekast aanwezig waar de producten aldoor te zien zijn, ook als er geen specialisten aanwezig zijn. Naast de vitrinekast staan product kaartjes met meer informatie.

Vragen?

Neem contact op via slimotheek@haarlemmermeer.nl

De Slimotheek is een initiatief van GeneratieThuis in samenwerking met
gemeente Haarlemmermeer, Medipoint en de Meer voor Elkaar partners.

Meer informatie

Informatie over personen alarmering 

Informatie over de eenvoudige tablet Compaan