Digitaal

De Bibliotheek Haarlemmermeer helpt je om je computervaardigheden verder te ontwikkelen.

– Digitaal spreekuur: inloopspreekuur voor alle vragen over de digitale producten van de Bibliotheek zoals de Wise App, PressReader, Luisterbieb etc.
– Cursus Klik&Tik: voor de beginnende computergebruiker.
– Cursus Werken met de digitale overheid: ook wel ‘DigiSterker’ genoemd, over DigiD, belastingaangifte, huurtoeslag etc.

Digitaal spreekuur
Op meerdere dagen per week zijn er digitale inloopspreekuren in de verschillende vestigingen. Bij het digitale spreekuur kun je terecht met alle vragen over de digitale dienstverlening van de Bibliotheek Haarlemmermeer. Bijvoorbeeld over het lenen van e-books, online verlengen en reserveren of bij het gebruik van de Bibliotheek Wise App, de PressReader app, de Vakantiebieb app, de Luisterbieb app, en de databanken Winkler Prins, Van Dale woordenboeken en Uittrekselbank.

Klik & Tik
Zo leer je omgaan met de computer bij de cursus Klik & Tik. Dit is een beginnerscursus voor wie nog niets weet of een aversie heeft tegen computergebruik. Geduldige docenten helpen je hiermee en voor je het weet kun je zelf overweg met de computer.

Werken met de digitale overheid
De cursus werken met de digitale overheid, ook wel DigiSterker genoemd, leert je hoe je een DigiD aanmaakt. Dit heb je nodig voor het aanvragen van bijvoorbeeld je belastingaangifte, huurtoeslag, zorgtoeslag of studiefinanciering. Ook komen medewerkers van de Gemeente Haarlemmermeer langs om te vertellen over hun dienstverlening.

Oefenen.nl
Oefenen.nl is het online startpunt voor iedereen die zijn basisvaardigheden verder wil verbeteren. Je oefent met taal, rekenen, internetten en omgaan met geld.

snel naar