Bibliotheek aan huis

Ben je slecht ter been en daardoor niet in staat om naar de bibliotheek te komen? De bibliotheek brengt de boeken gewoon aan huis!

Hoe werkt het?
Eens in de vier weken komt een vrijwilliger de boeken (of andere materialen) omruilen, op een afgesproken tijdstip.

Wat is er te leen?
Eigenlijk alles wat de Bibliotheek Haarlemmermeer te bieden heeft, dus ook een tijdschrift, een DVD, een luisterboek op cd, een groot-letter-boek. De kosten zijn €45,00 per jaar.

Informatie en aanmelden
Meer weten? Neem dan contact op met de dichtstbijzijnde bibliotheekvestiging.

Deze service op maat wordt geleverd door de Bibliotheek Haarlemmermeer en is bedoeld voor inwoners van de gemeente Haarlemmermeer die om fysieke redenen (zoals ziekte of een handicap) voor een langere periode niet zelf naar de bibliotheek kunnen komen.  Deze service wordt geleverd in samenwerking met de Unie van Vrijwilligers Haarlem e.o.

De UVV Haarlem e.o. is een zelfstandige organisatie en is aangesloten bij de landelijke Unie Van Vrijwilligers. Landelijk verlenen zo’n 20.000 medewerkers vrijwillige hulp en steun aan hulpvragers in de sector ‘zorg en welzijn’. Juist in die situaties waarin de professionele hulp niet, of niet meer, voorziet. De UVV Haarlem e.o. (Heemstede en Hoofddorp) behoort tot één van de oudste en meest actieve afdelingen.