Prentenboeken

Digitale prentenboeken zijn filmpjes van verhalen op het scherm. Deze zijn al voor jonge kinderen beschikbaar. Het zijn bestaande prentenboeken, waar bewegende plaatjes, stemmen en muziek bij zijn gemaakt. Dat geeft plezier en het is goed voor de taalontwikkeling.

Voorleeshoek
De Voorleeshoek bevat honderden voorleesfilmpjes voor kinderen van 0 tot 10 jaar. Leuk voor in de Bibliotheek en handig voor thuis! Er is voor iedere leeftijdscategorie en elk thema wel een leuk boek te ontdekken.

Er zijn veel digitale boeken beschikbaar en dit worden er steeds meer. De geanimeerde beelden versterken het verhaal. Combineer het kijken van het digitale prentenboek altijd met het echte boek, zodat je ook samen gezellig leest.

 

Bereslim
Bereslim is een site voor kinderen van nul t/m zes  jaar. Hier vind je voorleesfilmpjes van bekende prentenboeken. Op deze website zijn ruim 40 prentenboeken te bekijken en beluisteren, ook boeken in het Engels en Arabisch. Naast het ‘ gewoon’ lezen van een prentenboek, is er ook een versie van het boek waarbij het verhaal voorgelezen wordt en tussendoor vragen gesteld worden. Dit is goed voor het taalbegrip van kinderen. Speciaal tijdens deze periode kan er gratis gebruik worden gemaakt van digitale prentenboeken van Bereslim. Via deze inlog zijn digitale prentenboeken nu voor iedereen toegankelijk (Gebruikersnaam: bereslim100943 Wachtwoord: Bieb202

Collectie prentenboeken met een QR code erop
Bekijk hoe het werkt via: Voorleeshoek QR-code Flyer A5