E-books

Nog even dat ene hoofdstuk uit die spannende thriller lezen of thuis lekker op de bank voor het slapengaan. Met e-books van de Bibliotheek Haarlemmermeer heb je altijd je favoriete boeken binnen handbereik op je e-reader, tablet, laptop of  smartphone. Er zijn al meer dan 36.000 e-books beschikbaar!

Het lezen van e-books is makkelijk, betrouwbaar, legaal én vrij toegankelijk voor leden van de Bibliotheek Haarlemmermeer. Ook als niet-lid zijn er online allerlei mogelijkheden om te lezen.

E-books lenen?

E-books kun je lezen via de app, op je telefoon, op de computer of op een e-reader. Ze zijn te vinden bij de online Bibliotheek. Als je lid bent van de Bibliotheek heb je toegang tot ruim 36.000 boeken.

Nieuwe app

De app is in september 2020 vernieuwd, waardoor je e-books en luisterboeken in één en dezelfde app (met de naam ‘online Bibliotheek’ vindt. Ook nieuw in de app:
• bekijken en beluisteren previews van boeken
• maak een lijstje met favoriete boeken
• verleng geleende boeken eenvoudig in de app

Hier kun je de app downloaden:

Let op: De app werkt op besturingssystemen vanaf Android 4.4 en iOS 11.0

Ook via de website van DBNL is een rijke collectie e-books en andere teksten online te vinden.

Lid worden

Wil je e-books lenen, maar ben je nog geen lid van de Bibliotheek, schrijf je dan nu in! Je hebt bij de Bibliotheek Haarlemmermeer al een abonnement vanaf €4,50 per maand, waarmee je zowel fysieke boeken als e-books en luisterboeken kunt lenen. Kijk hier voor meer informatie over onze abonnementen.

D-boeken (15-18) ook voor jeugdleden

Jeugdleden kunnen de volgende e-books lenen:

  • Alle jeugdtitels t/m D-boeken (t/m 18 jaar)
  • Alle informatieve jeugdtitels
  • Alle titels uit de Lezen voor de lijst-collectie
  • Per jaar zes titels uit de volwassenencollectie

Hulp nodig?

Als je vragen hebt met betrekking tot het gebruik van onze online diensten, stuur dan een mailtje naar info@debibliotheekhaarlemmermeer.nl

Je krijgt dan binnen 24 uur een antwoord!