Kinderboekenweek 2018

Tijdens de Kinderboekenweek hebben wij een paar geweldige acties op touw gezet. Zo kun je in ieder filiaal in Haarlemmermeer het ‘Mysteriespel’ spelen.
Op het Kinderboekenschrijvers feest kun je bijvoorbeeld  Tosca Menten (Dummie de Mummie) of Gideon Samson (Hoe word ik een superheld) in levende lijve ontmoeten.

 

Thema vriendschap

In de Kinderboekenweek 2018, die loopt van woensdag 3 oktober tot en met zondag 14 oktober, staat ‘Vriendschap’ centraal.  In kinderboeken kun je alle aspecten van vriendschap ontdekken. Zoals échte vriendschap, maar ook ruzie en pesten. Is die BFF wel een echte BFF? Wat doen echte bloedbroeders voor elkaar? Klassiekers zijn natuurlijk: Het zakmes van Sjoerd Kuyper, Niet thuis van Jacques Vriens of het uiterst geestige Joe Biljoen van David Walliams.

Meer infokinderboekenweek.nl

Cadeautjes in de bieb

Tijdens de Kinderboekenweek is het extra leuk om de bieb te bezoeken. Tijdens onze activiteiten geven wij namelijk leuke cadeautjes weg. Vriendschapsbandjes, een doe-boek. Houd hiervoor deze website en Facebookpagina in de gaten.

Geschenk & Prentenboek in de winkel

Tijdens de Kinderboekenweek zijn twee speciale uitgaven verkrijgbaar. Het Kinderboekenweekgeschenk wordt gratis door boekhandels weggegeven bij aankoop van ten minste €10 aan kinder- of jeugdboeken. Een speciale kleuteruitgave, het Prentenboek van de Kinderboekenweek is tijdens deze week voor een lagere prijs verkrijgbaar.

Kinderboekenfeest

De Kinderboekenweek wordt op de dinsdagavond voor de ‘week’ feestelijk geopend met een Kinderboekenbal. Op dit bal wordt jaarlijks de Gouden Griffel uitgereikt. In het Cultuurgebouw hebben wij ons eigen Kinderboekenschrijversfeest.

Zie hieronder voor meer leuke activiteiten rondom de Kinderboekenweek.