Digitaal

De Bibliotheek Haarlemmermeer helpt je op allerlei manieren om je computervaardigheden verder te ontwikkelen.

  • Digitaal spreekuur: inloopspreekuur voor alle vragen over de digitale producten van de Bibliotheek zoals de Wise App, PressReader, online Bibliotheek etc.
  • Cursus ‘Klik&Tik’: voor de beginnende computergebruiker.
  • Cursus ‘Werken met de digitale overheid’ (ook wel ‘DigiSterker’ genoemd), over DigiD, belastingaangifte, huurtoeslag etc.

Digitaal spreekuur
Een keer per 2 weken wordt er in iedere bibliotheekvestiging een digitale inloopspreekuur georganiseerd. Bij het digitale spreekuur kun je terecht met alle vragen over de digitale dienstverlening van de Bibliotheek Haarlemmermeer. Bijvoorbeeld over het lenen van e-books, online verlengen en reserveren of bij het gebruik van de Bibliotheek Wise App, de PressReader app, de Vakantiebieb app, de online Bibliotheek app, en de databanken Winkler Prins, Van Dale woordenboeken en Uittrekselbank.

Klik & Tik
Zo leer je omgaan met de computer bij de cursus Klik & Tik. Dit is een beginnerscursus voor wie nog niets weet of een aversie heeft tegen computergebruik. Geduldige docenten helpen je hiermee en voor je het weet kun je zelf overweg met de computer!

De cursus Klik & Tik wordt een aantal keer per jaar in een aantal bibliotheekvestigingen georganiseerd, hou de activiteitenagenda in de gaten!

Werken met de digitale overheid
De cursus werken met de digitale overheid, ook wel DigiSterker genoemd, leert je hoe je een DigiD aanmaakt. Dit heb je nodig voor het aanvragen van bijvoorbeeld je belastingaangifte, huurtoeslag, zorgtoeslag of studiefinanciering. Ook komen medewerkers van de Gemeente Haarlemmermeer langs om te vertellen over hun dienstverlening.

De cursus Werken met de digitale overheid wordt een aantal keer per jaar in een aantal bibliotheekvestigingen georganiseerd, hou de activiteitenagenda in de gaten!

Oefenen.nl
Oefenen.nl is het online startpunt voor iedereen die zijn basisvaardigheden verder wil verbeteren. Je oefent met taal, rekenen, internetten en omgaan met geld.

snel naar