Kinderopvang

BoekStart stimuleert ook het voorlezen aan baby’s en peuters in de kinderopvang en peuterspeelzalen. Kinderen vinden het leuk om met z’n allen voorgelezen te worden en het zorgt voor een rustig momentje op een drukke dag.

Met BoekStart in de Kinderopvang creëert de Bibliotheek Haarlemmermeer in samenwerking met de kinderopvanglocatie een rijke en stimulerende leesomgeving voor jonge kinderen van 0-4 jaar.

Binnen de samenwerking wordt aantrekkelijke leesplek met een ruime collectie van geschikte boeken ingericht. De medewerkers krijgen scholing in interactief voorlezen en er wordt per locatie een voorleescoördinator opgeleid. Daarnaast krijgt de kinderopvang ondersteuning in het opstellen en uitvoeren van het (voor)leesbeleid en de invulling van ouderbetrokkenheid.

Voor deelname is het belangrijk dat de kinderopvang meerwaarde ziet in samenwerking met de Bibliotheek Haarlemmermeer en bereid is een visie te formuleren rond leesbevordering en (voor)leesbeleid. Verder moet de locatie willen investeren in een voorleescoördinator en participeren in het plaatselijke netwerk van voorleescoördinatoren. Om te starten met BoekStart in de kinderopvang zijn er mogelijkheden tot het verkrijgen van subsidie.

Heb je interesse in BoekStart in de kinderopvang? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.