De AfhaalBieb: bestel boeken en haal ze af!

LET OP! De laatste dag om boeken voor de AfhaalBieb te bestellen is vrijdag 15 mei. Vanaf 18 mei zijn een aantal van onze vestigingen weer open met aangepaste openingstijden, lees er hier meer over.

De Bibliotheek Haarlemmermeer introduceert de AfhaalBieb! Met de AfhaalBieb bestel je boeken en haal je ze af bij onze vestigingen Hoofddorp-Centrale, Hoofddorp-Floriande of Nieuw-Vennep.

Hoe werkt het?

1) Stuur een e-mail met je gewenste titels
Stuur een e-mail naar de klantenservice van een van de onderstaande vestigingen waar je de boeken wilt komen ophalen:
Hoofddorp-Centrale – klantenservicehdr@debibliotheekhaarlemmermeer.nl
Hoofddorp-Floriande – klantenservicehdf@debibliotheekhaarlemmermeer.nl
Nieuw-Vennep – klantenservicenvs@debibliotheekhaarlemmermeer.nl

• Zet duidelijk in deze e-mail je naam, bibliotheekpasnummer en e-mailadres
  • Zet in deze mail maximaal 5 titels die je wilt lenen. Zoek de titel(s) op in onze catalogus en klik vervolgens op de “Aanwezig Waar?”-knop om te zien of de titel wel aanwezig is in de bibliotheekvestiging waar jij de boeken wilt komen afhalen. Wij proberen zoveel mogelijk de gewenste titels voor je klaar te zetten!
  • Wil je door ons verrast worden? Dat kan ook! Zet dan in je aanvraag je favoriete genre (bijvoorbeeld “Thrillers” of “Kookboeken”) en dan proberen wij je te verrassen!
  • Zet tenslotte in deze mail ook je voorkeursdag en -tijdstip waarop je de boeken wilt komen afhalen. De afhaalmomenten zijn op maandag t/m zaterdag tussen 10:00 en 12:00 uur (met uitzondering van Tweede Paasdag en Koningsdag)

2) Wacht op onze bevestigingsmail
Binnen uiterlijk 2 werkdagen ontvang je van ons een bevestigingsmail met daarop de dag en het tijdstip waarop je de boeken kan komen afhalen in de door jou aangegeven vestiging.

3) Boeken afhalen
Kom op de afhaaldag s.v.p. op het opgegeven tijdstip, om zoveel mogelijk contact met andere afhalers te vermijden. Lukt het je toch niet om op dat moment te komen? Laat het ons dan weten per e-mail en we plannen een nieuw afhaalmoment voor je in. Hou altijd minimaal 1,5 meter afstand tot anderen en kom zoveel mogelijk alleen, het is echt niet nodig om met je hele gezin te komen. Vergeet trouwens niet om zelf een tas mee te nemen waarin je de boeken kunt meenemen!

4) Boeken inleveren
Heb je de boeken gelezen? Lever ze dan weer in bij onze inleverbrievenbussen!