1 juli 2020

Zomeraanbieding: 3 maanden gratis Compleet maandabo!

Ben je nog geen lid van de Bibliotheek Haarlemmermeer? Word dan in de periode van 1 juli t/m 31 augustus lid en kies voor het Compleet maandabonnement. Je betaalt dan de eerste 3 maanden geen abonnementskosten t.w.v. €6,50 per maand! Met dit abonnement kun je per maand 25 boeken lenen en kiezen uit een enorme schat aan e-books en luisterboeken. Bekijk hier alle voorwaarden van het Compleet maandabonnement.

Niet alleen boeken
Dat de Bibliotheek naast de 200.000 boeken ook een enorm aanbod aan e-books en luisterboeken biedt, weten veel mensen niet. Je kunt putten uit maar liefst 30.000 e-books en 4.000 luisterboeken. Met een luisterboek kun je genieten van verhalen, maar met je ogen dicht en op iedere plek. Natuurlijk vind je in de bieb ook allerlei tijdschriften en reisgidsen en is er een collectie Engelse boeken. Daarnaast kun je met een bieb-abonnement in digitale bronnen zoals de Consumentenbond, oefensites voor scholieren én je kunt je theorie-examen oefenen voor je auto- of scooter rijbewijs.

Niet op vakantie, toch op reis
Tijdens de vakantieperiode hebben mensen meer tijd voor zichzelf en is er vaak weer ruimte voor een boek. Boeken zijn de ideale manier om echt te ontspannen. Onderzoekers ontdekten dat lezen je beter en sneller kan kalmeren dan andere middelen, zoals bijvoorbeeld een wandeling maken of een kopje thee. De psychologen achter de studie geloven dat lezen zo ontspannend is omdat het onze geest dwingt te stoppen, en ons puur laat concentreren op de woorden. Nu velen van ons niet echt op reis gaan, kun je op deze relaxte manier toch een beetje ‘verdwijnen’ naar een andere wereld.

Besparen bij de bieb
Een abonnement bij de Bibliotheek is vanzelfsprekend goedkoper dan boeken kopen. Maar wist je dat een gemiddeld lid jaarlijks 300 Euro bespaart? Fanatieke boekenlezers die geen ruimte meer hebben in hun boekenkast kunnen bij de bieb lekker doorlezen. En hoe duurzaam is het wel niet, om een boek te delen met anderen? Om iedereen in Haarlemmermeer aan het lezen te helpen, biedt de bieb een zomer gratis lezen aan. Daarna betaal je via automatische incasso het bedrag van €6,50 per maand. En als je besluit om na drie maanden niet te blijven, is dat natuurlijk geen enkel probleem.