1 juli 2019

Zomeraanbieding: 3 maanden gratis!

Minder stress en meer tijd voor jezelf dankzij de bieb!

Tijdens de vakantieperiode hebben mensen eindelijk meer tijd voor zichzelf en weer tijd voor een (digitaal) boek. Als je tussen 1 juli en 31 augustus een Compleet maandabonnement aanvraagt, betaal je de eerste 3 maanden géén abonnementskosten. Met het Compleet abonnement kun je per maand 25 boeken lenen en kiezen uit een enorm aanbod e-books en luisterboeken.

Niet alleen boeken

Dat de bibliotheek ook een enorme schat aan e-books en luisterboeken heeft, weten veel mensen niet. Je kunt met je abonnement maar liefst 2.000 luisterboeken downloaden via de Luisterbieb app. Ook kun je ook in veel digitale bronnen zoals de consumentenbond en een documentaire site. En zo handig, je kunt je theorie-examen oefenen voor je auto- of brommerrijbewijs.

Ontspant beter dan een kopje thee

Boeken zijn een ideale manier om te ontspannen. Onderzoekers ontdekten dat lezen je beter en sneller kan kalmeren dan andere middelen, zoals bijvoorbeeld een wandeling maken of een kop thee. De psychologen achter de studie geloven dat lezen zo ontspannend is omdat het onze geest dwingt te stoppen en ons te concentreren op de woorden op de pagina, terwijl je langzaam ook naar een andere wereld vlucht. Hierdoor wordt de spanning in onze spieren minder en verlaagt je hartslag.

Besparen bij de bieb

Als je ziet wat je ervoor krijgt, is een lidmaatschap bij de bibliotheek goedkoop. Mensen die toch al vaak boeken kopen, of mensen die geen ruimte meer hebben in hun boekenkast, kunnen bij de bieb terecht. Om iedereen in Haarlemmermeer aan het lezen te helpen, biedt de bieb nu een zomer gratis lezen aan. Daarna betaal je via automatische incasso het bedrag van €6,50 per maand. En als je daarna besluit om niet te blijven, is dat geen probleem.