30 juni 2022

Zomeraanbieding 3 maanden gratis lezen!

Deze zomer kun je 3 maanden gratis lezen bij de bibliotheek met onze zomeraanbieding! Je krijgt tussen 1 juli en 31 augustus het Compleet Abonnement de eerste 3 maanden gratis. Hiermee kun je 25 materialen (boeken, tijdschriften, DVD’s) per keer lenen. Daarnaast kun je gebruik maken van de duizenden e-books en luisterboeken en van de online cursussen en het handige digitale aanbod zoals theorie.nl en de Consumentenbond.

Niet alleen boeken
Dat de bibliotheek naast de 300.000 boeken ook een enorm aanbod aan e-books en luisterboeken biedt, weten veel mensen niet. Je kunt putten uit maar liefst 36.000 e-books en ruim 9.000 luisterboeken.

Met een luisterboek kun je genieten van verhalen, zelfs met je ogen dicht én op iedere plek. Natuurlijk vind je in de bieb ook allerlei tijdschriften en handige reisgidsen.

Daarnaast kun je met een bieb-abonnement gebruik maken van handige digitale bronnen zoals de Consumentenbond, oefensites voor scholieren én je kunt je theorie-examen oefenen voor je auto- of scooter rijbewijs. Ook kun je in de tijdschriften app, met online magazines; superhandig!

Lezen ontspant beter dan kopje thee
Tijdens de vakantieperiode hebben mensen meer tijd voor zichzelf en is er vaak weer ruimte voor een boek. Boeken zijn de ideale manier om echt te ontspannen. Onderzoekers ontdekten dat lezen je beter en sneller kan kalmeren dan andere middelen, zoals bijvoorbeeld een wandeling maken of een kopje thee.

De psychologen achter de studie geloven dat lezen zo ontspannend is omdat het onze geest dwingt te stoppen, en ons puur laat concentreren op de woorden.

Besparen bij de bieb
Een abonnement bij de Bibliotheek is vanzelfsprekend goedkoper dan boeken kopen. Wist je dat een gemiddeld lid jaarlijks 300 euro bespaart?

Duurzaam
Fanatieke boekenlezers die geen ruimte meer hebben in hun boekenkast kunnen bij de bieb lekker doorlezen. En hoe duurzaam is het wel niet, om een boek te delen met anderen?

Tasje cadeau – voor alle leden
Als je lid wordt kun je ook dit prachtige en handige tasje krijgen. Ook als je al lid bent en komt lenen in juli of augustus! Let op: op is op.

Om iedereen in Haarlemmermeer aan het lezen te helpen, biedt de bieb een zomer gratis lezen aan. Daarna betaal je via automatische incasso het bedrag van €6,50 per maand. En als je besluit om na drie maanden niet te blijven, is dat natuurlijk geen enkel probleem.