9 september 2019

Yoleo is gratis beschikbaar via de bieb

Yoleo biedt kinderen de kans om door het lezen van hybride boeken (tekst gecombineerd met audio) lezen als leuker en makkelijker te ervaren. Alle jeugdleden van de bibliotheek hebben gratis toegang tot Yoleo!

Wat is Yoleo?

Yoleo biedt kinderen de kans om door het lezen van hybride boeken lezen als leuker en makkelijker te ervaren. Yoleo geeft kinderen toegang tot een selectie van boeken die ze anders misschien niet zo gauw zouden oppakken. De game motiveert kinderen daarnaast om meer leeskilometers te maken.

Met Yoleo verdien je leespunten die je kunt gebruiken om je virtuele kamer in te richten.

Lezen met Yoleo is ook makkelijk. Doordat de tekst wordt getoond en voorgelezen. Een soort karaoke dus. Duizenden kinderen maken al met veel plezier gebruik van Yoleo.

Wat is je voordeel als bibliotheeklid?

Het is gratis! Plus, je kunt je leesgeschiedenis opslaan en punten opbouwen

Hoe werkt het?

Wanneer je een account aanmaakt op de site www.yoleo.nl, wordt er op een gegeven moment gevraagd of je lid bent van de bibliotheek. Wanneer je ‘ja’ kiest, word je naar het inlogscherm van de online bibliotheek geleid. Daar log je in met de gegevens die je ook gebruikt voor andere producten van de online bibliotheek (Luisterbieb, e-books, theorie.nl, etc.)