4 september 2018

Woezel en Pip komen naar de bieb!

Woensdag 5 september wordt het nieuwste Woezel en Pip boekje voorgelezen tijdens het voorleesuurtje in de Bibliotheek Centrale in Hoofddorp. Alle aanwezige leden en nieuwe leden van de bieb krijgen dit boekje die middag cadeau. Kinderen kunnen gratis lid worden van de Bibliotheek.

Dromenjager
Ook de mensen achter Woezel en Pip, van ‘Dromenjager’, zullen bij dit heugelijke moment aanwezig zijn.
Hun nieuwste boekje zit vanaf morgen namelijk standaard in het ‘Boekstartkoffertje’. Het koffertje met de eerste boekjes voor babies, dat ouders cadeau krijgen als ze hun kindje lid maken bij de Bibliotheek.

Boekstart vouchers
Vanaf woensdag 5 september besteden ‘BoekStart coaches’ door heel Nederland extra aandacht om ouders aan het (voor)lezen te krijgen. Dit doen zij door vouchers voor gratis af te halen boekjes van Woezel & Pip “Samen ontdekken” uit te delen op het consultatiebureau. Met de vouchers kunnen de jonge ouders naar de bibliotheek bij hun in de buurt om het gratis boekje af te halen.

Belang van voorlezen
14% van de kinderen in Nederland loopt het risico later laaggeletterd te worden, omdat zij opgroeien in een taalarme omgeving. Kinderen hebben een stimulerende taalomgeving nodig, zowel op school, op de kinderopvang als thuis. Voorlezen is een leuk moment samen maar oo, zo is onderzocht, heel belangrijk voor de ontwikkeling, gezondheid en de kansen van een kind.