12 februari 2019

Winnaars voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd!

Afgelopen zaterdag 9 februari streden 19 kandidaten om de titel ‘Voorleeskampioen van Haarlemmermeer’ tijdens de lokale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd in de Bibliotheek Haarlemmermeer. De winnaars zijn Nora en Veerle.

Na een spannende dag met diverse voorleesfragmenten kon de jury twee winnaars bekend maken. Nora de Smit (12) van Montessorischool Floriande en Veerle Kuil (10) van de RKBS Bommelstein mogen zich voorleeskampioen van onze gemeente noemen en gaan de gemeente Haarlemmermeer vertegenwoordigen tijdens de kwartfinale op 20 maart in de Bibliotheek Haarlemmermeer in Hoofddorp. Volgens het oordeel van de jury lazen de winnaars in een prettig tempo voor, waren ze goed verstaanbaar en was het vooral ‘meeslepend’. Alle andere kandidaten eindigden op de tweede plaats. Iedereen ontving een oorkonde voor deelname.

In Noord-Holland hebben zo’n 300 scholen hun ‘voorleeskampioen van de school’ aangemeld voor de Nationale Voorleeswedstrijd. De kinderen zijn afkomstig uit groep 7 en 8 en wonnen op hun school de Voorleeswedstrijd. Zij lazen een fragment voor uit hun favoriete kinderboek.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de bibliotheken.

Foto’s van de Nationale Voorleeswedstrijd kun je vinden op onze Facebookpagina.