21 juni 2021

Werkplekken en studeerplekken weer open

Vanaf nu zijn de werk – en studeerplekken weer open in al onze vestigingen. Het zijn er voorlopig minder, om de 1,5 meter ruimte tussen de werkplekken te kunnen waarborgen. Om gebruik te maken van deze plekken moet je van tevoren online reserveren. Ook wanneer je je eigen laptop meeneemt. Je kunt ook weer printen en kopiëren en gebruik maken van de toiletten. Ook kun je weer koffie en thee halen. De leestafels zijn vanaf 12 juli ook geopend.

Reserveer je plek in de bieb. Zo werkt het:

1. Kies je plek. Kijk hier op de plattegronden voor de locatie van de verschillende werkplekken. De nummers op deze plattegronden komen overeen met de nummers op de tafels.

Er zijn 3 soorten werkplekken:

• Werkplek met pc
  • Werkplek zonder pc, met stroom
  • Werkplek zonder pc, zonder stroom

Plattegrond Bibliotheek Hoofddorp-Centrale – begane grond werkplekken
Plattegrond Bibliotheek Hoofddorp-Centrale – 2e etage werkplekken
Plattegrond Bibliotheek Hoofddorp-Floriande – werkplekken
Plattegrond Nieuw-Vennep – werkplekken
Plattegrond Badhoevedorp – werkplekken
Plattegrond Zwanenburg – werkplekken

2. Maak hier je reservering (laat de plattegrond eventueel open staan bij het maken van je reservering).

3. Na je reservering ontvang je een mail met een bevestigingslink. Vergeet niet deze link aan te klikken en je reservering te bevestigen.

4. Je ontvangt een inlogcode per mail voor de werkplekken met een pc, waarmee je de pc kunt ontgrendelen.

Verdere gebruiksregels voor werk-en studeerplekken in de Bibliotheek:

• Je kunt maximaal 1 week van te voren reserveren.
  • Je kunt een tijdsblok van minimaal 30 minuten en maximaal 3 uur per dag reserveren. Mocht je je werkplek langer willen gebruiken dan kan dit onder voorbehoud van beschikbaarheid. Dit kun je aan de medewerkers in de vestiging vragen.
  • Je kunt maximaal 2 (toekomstige) reserveringen open hebben staan.
  • Je registratie kunnen we gebruiken bij eventueel bron- en contactonderzoek door de GGD.
  • Houd anderhalve meter afstand van andere bezoekers.
  • Wanneer je binnen 15 minuten na het gereserveerde tijdstip niet hebt ingelogd, vervalt de reservering.
  • Je hoeft bij binnenkomst geen mandje te pakken.
  • Meld bij binnenkomst dat je een reservering voor een werkplek hebt.
  • Je registratie kunnen we gebruiken bij eventueel bron- en contactonderzoek door de GGD.
  • Laat de werkplek na gebruik graag weer schoon achter voor de volgende bezoeker.
  • Graag zorgvuldig omgaan met de apparatuur.
  • De gebruiker mag onze pc’s niet gebruiken om spam, virussen en illegale software te verspreiden en/of te gebruiken voor zaken en/of activiteiten die op basis van Nederlands recht niet zijn toegestaan.
  • De gebruiker verplicht zich te houden aan de letter van de wet aangaande copyright.