30 september 2021

Slimotheek ook in Badhoevedorp en Nieuw-Vennep

De Slimotheek is een uitleenpunt voor slimme technologie. In de Slimotheek is te zien met welke slimme hulpmiddelen je fijner, veiliger en zelfstandig kan blijven wonen. De meeste producten kunnen worden geleend zodat men deze in de thuissituatie kan uitproberen. In oktober 2020 opende in de Bibliotheek Hoofddorp-Centrale de eerste Slimotheek van Nederland. Vanaf 6 oktober kunt u voor de Slimotheek ook terecht in het dorpshuis in Badhoevedorp en in de bibliotheek in Nieuw-Vennep.

Uiteraard wordt er rekening gehouden met de geldende corona-regels. 

 

Feestelijke opening

Wethouder Fouad Sidali opent de nieuwe vestigingen op woensdag 6 oktober om 15.30 uur in het Dorpshuis Badhoevedorp met een live verbinding naar de bibliotheek in Nieuw-Vennep. Wilt u bij de opening aanwezig zijn? U bent van harte welkom aan de Snelliuslaan 35 in Badhoevedorp of in de Openbare bibliotheek, Schoolstraat 2 in Nieuw-Vennep. 

Veilig zelfstandig wonen

In de Slimotheek vindt u slimme technologie voor veilig en comfortabel wonen. Voor uzelf, of voor iemand voor wie u zorgt. Denk aan bijvoorbeeld een robotstofzuiger, een kalenderklok, een slimme deurbel, een eenvoudige mobiele telefoon of een makkelijke afstandsbediening. De meeste producten zijn gratis te lenen voor een vooraf afgesproken periode. Na die tijd brengt u het product terug en kunt u besluiten zelf een exemplaar aan te schaffen.

Hulp bij uw keuze

Technologie kan alleen goed ondersteunen als het bij u en uw situatie past. De specialisten van de Slimotheek (dit zijn vaak wijkverpleegkundigen) helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Daarnaast biedt de Slimotheek ondersteuning bij installatie en bij vragen tijdens het gebruik. Elke vestiging heeft spreekuren, tijdens deze spreekuren verzorgen de specialisten ook de uitleen van producten zodat u kunt proberen of het product in uw situatie passend is.

De spreekuren

  • Bibliotheek Hoofddorp-Centrale dinsdag tussen 10:00 en 12:00 uur

donderdag tussen 15:00 en 17:00 uur

  • Bibliotheek Nieuw-Vennep maandag tussen 14:00 en 16:00 uur
  • Dorpshuis Badhoevedorp woensdag tussen 14:00 en 16:00 uur

Toegang voor iedereen

De Bibliotheek en het dorpshuis zijn open voor iedereen. Iedereen kan gebruik maken van de Slimotheek tijdens de openingsuren van de Bibliotheek Hoofddorp-Centrale, de Bibliotheek Nieuw-Vennep en van  de Bibliotheek Badhoevedorp. Op alle locaties is een vitrinekast aanwezig waar de producten te zien zijn, ook als er geen specialisten aanwezig zijn. Naast de vitrinekast staan productkaartjes met meer informatie, deze kunt u meenemen.

Vragen?

Neem contact op via slimotheek@haarlemmermeer.nl

Meer informatie

Informatie over personen alarmering 
Informatie over de eenvoudige tablet Compaan

De Slimotheek is een initiatief van GeneratieThuis in samenwerking met
gemeente Haarlemmermeer,  de Bibliotheek Haarlemmermeer, de Meer voor Elkaar partners, Maatvast en Medipoint