8 september 2020

Nieuwe app voor e-books en luisterboeken

Er is vanaf 8 september een nieuwe Bibliotheek-app voor e-books én luisterboeken. De app heet ‘online Bibliotheek’. Als lid van de Bibliotheek Haarlemmermeer heb je daarmee toegang tot meer dan 30.000 e-books en 4.000 luisterboeken uit de landelijke online Bibliotheek. In een paar stappen lees je ze op je smartphone, tablet of e-reader. De oude e-booksapp en LuisterBieb zijn niet meer te downloaden.

Nieuwe abonnementen
Er is niet alleen een nieuwe app: ieder lid moet zich opnieuw registreren voor de online Bibliotheek. Dat kan via de app of via ‘Mijn omgeving’ van onlinebibliotheek.nl.

De nieuwe app vind je hier:

Voor deze app heb je minimaal iOS 11.0 (Apple) of Android 4.4 nodig.

UPDATE
Al ruim 100.000 leden maken gebruik van de nieuwe app van de online Bibliotheek. Dit gaat vaak goed, maar er zijn ook technische problemen. De belangrijkste:

• De audiospeler in de app werkt nog niet zoals deze zou moeten. Een luisterboek kan onverwachts stoppen en de functie ’30 seconden terug’ werkt niet altijd goed.
  • Veel gebruikers moeten steeds opnieuw inloggen in de app.
  • De app loopt soms vast bij het lenen van boeken.
  • De zoekfunctionaliteit werkt nog niet optimaal.

Deze problemen worden zo snel mogelijk opgelost, maar het is nog niet te zeggen wanneer dit gelukt is. De klantenservice van de online Bibliotheek en het Landelijk Social Media Team (LSMT) hebben het druk met met bovenstaande en andere vragen en proberen iedereen zo goed mogelijk te helpen en te woord te staan.

Heb je nog vragen? Lees hier verder hoe het werkt bij de Online Bibliotheek