18 november 2020

Nederland Leest: boek cadeau en online activiteiten

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek, dat lezers in de maand november cadeau krijgen bij een bezoek aan de bibliotheek (zolang de voorraad strekt). Het thema van Nederland Leest 2020 is Kleine geschiedenis, grote verhalen.

Gratis boek voor alle bibliotheekbezoekers
Tijdens Nederland Leest krijgen zowel leden als niet-leden de literaire non-fictie Het zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer cadeau bij een bezoek aan de bibliotheek. Elke familie heeft zijn verhalen. In Het zwijgen van Maria Zachea vertellen twaalf broers en zussen het ware verhaal van hun familie.

Duik in je geschiedenis
Aan de hand van het thema Kleine geschiedenis, grote verhalen krijgen lezers de mogelijkheid om in hun eigen geschiedenis te duiken met behulp van de bibliotheek: de geschiedenis van hun eigen familie of van de stad of streek waarin ze wonen. Met behulp van Delpher kan worden gezocht in een gigantisch krantenarchief met ruim 13 miljoen krantenpagina’s die Delpher geheel gratis en vrij toegankelijk beschikbaar stelt.

Activiteiten
Er worden diverse activiteiten georganiseerd rondom Nederland LeestNeem bijvoorbeeld deel aan Ontmoet Schrijvers Online met o.a. Judith Koelemeijer, de schrijfster van het geschenkboek. Of leer alles over het huishouden van Jan Steen in een online lezing.