31 oktober 2019

Nederland Leest 2019

Op vrijdag 1 november begint de grootste nationale leescampagne Nederland Leest. Het thema van 2019 is duurzaamheid. De campagne speelt zich voornamelijk af in de bibliotheek en duurt de hele maand november.

Gratis boekje van Jan Wolkers
Nederland Leest zet stappen in de groene richting. En één van Nederlands meest geliefde schrijvers is onze gids: natuurmens Jan Wolkers. Zijn mooiste natuurverhalen zijn speciaal voor Nederland Leest gebundeld in het geschenk Winterbloei. Leden en niet-leden van de bibliotheek kunnen het gratis boekje in de bibliotheek ophalen (op=op). Mét de aansporing het te lezen en er met anderen over te praten.

De verhalen in Winterbloei worden vergezeld door actuele columns van Aaf Brandt Corstius. Zij geeft in deze bundel luchtige stof tot nadenken bij haar eigen dagelijkse, duurzame dilemma’s. Ronald Giphart zal dit jaar het voorwoord schrijven in het geschenkboek van Jan Wolkers.

Activiteiten tijdens Nederland Leest
De Bibliotheek Haarlemmermeer organiseert diverse activiteiten rondom het thema duurzaamheid.