22 januari 2019

Meest geleend in 2018

Een goed voornemen voor 2019 zou kunnen zijn dat je meer tijd voor jezelf neemt. Dat je weer wat meer gaat lezen. Om je geest te verrijken, om even in een andere wereld te belanden. Zijn wij het helemaal mee eens! En het is al bijna februari! Vind je het moeilijk om te beginnen? Wij hebben hier een lijstje van de meest geleende boeken van afgelopen jaar. Misschien is dat een handig startpunt!

  1. De Doorbraak – Simone van der Vlugt. Een jonge vrouw loopt weg van huis vanwege haar tirannieke vader en breekt door als zangeres. Als het mis loopt in haar nieuwe leven gaat ze op zoek naar haar broer, de enige met wie ze een goede band had.
  2. Het huis op de kliffen – Fenwick, Liz. De tweelingzussen Adele en Amelia uit Cornwall nemen tijdens de Tweede Wereldoorlog een dramatisch besluit dat generaties later nog gevolgen heeft voor hun familie.
  3.  Toen het donker werd – Simone van der Vlugt. Sacha’s man wordt afgeperst door een criminele organisatie; als zij bij een ongeluk haar zicht verliest, probeert het gezin zich uit alle macht uit dit circuit te bevrijden.
  4. Huidpijn – Saskia Noort. Als BN’er Anne Koster verlaten wordt door haar minnaar is dat smullen voor de media, zeker als deze man ook nog eens verdwijnt en zij de belangrijkste verdachte is.
  5. Bij zonsondergang – Nora Roberts. Als een vrouw na 25 jaar opgesloten en mishandeld te zijn geweest, terugkeert naar haar familieranch in Montana is de angst groot, want de dader loopt nog steeds rond.
  6. Als ik aan je denk – Laura Lippman. Een openbaar aanklager in Amerika bereidt een moordzaak voor waarbij langzaam herinneringen bovenkomen aan een overlijden waar haar broer ooit bij betrokken was.
  7. Lieve Mama – Esther Verhoef.  Nadat een overvaller is doodgeschoten door de vrouw des huizes neemt een echtpaar een opmerkelijk besluit.
  8. Moederhart – Deborah Raney. Een vrouw, die haar man vergezelt op een zakenreis, wordt verkracht. Ze probeert door te gaan met haar leven, maar dan blijkt ze zwanger te zijn.
  9. Ik weet een geheim – Tess Gerritsen. In Boston krijgt het team van detective Rizolli en pathaloog-anatome Isles te maken met gruwelijk verminkte doden.
  10. Het donkerste water – S.J. Bolton. Rechercheur Lacey Flint woont op een boot op de rivier de Theems en tijdens een van haar zwemtochtjes vindt zij de stoffelijke resten van een vrouw.