10 januari 2022

Maar eerst ving ik een monster – Nationale Voorleesdagen

Maar eerst ving ik een monster

Dit is het winnende boek van Tjibbe Veldkamp en illustrator Kees de Boer, dat centraal staat tijdens De Nationale Voorleesdagen 2022. Het gaat over het leukste ritueel van de dag: voorlezen.  Op 26 januari 2022 lezen bekende en niet-bekende Nederlanders eruit voor in de kinderopvang, op scholen en in bibliotheken en boekhandels. Tijdens de Nationale Voorleesdagen van 26 januari t/m 5 februari 2022 kun je een mini-editie kopen bij boekhandels.

Download hier de kleurplaat met monsters

Tien prachtige prentenboeken

Uit het overstelpende aanbod van prentenboeken uit 2020 maakte een comité van jeugdbibliothecarissen een selectie. Deze boeken de volgende keer lenen?

• Vos gaat een stukje rijden – geschreven en geïllustreerd door Susanne Strasser (Uitgeverij Hoogland & van Klaveren)
  • Het eiland van Olifant – geschreven en geïllustreerd door Leo Timmers (Uitgeverij Querido)
  • Duizend-en-één paarse djellaba’s – geschreven door Lisa Boersen en Hasna Elbaamrani en geïllustreerd door Annelies Vandenbosch (Uitgeverij Gottmer)
  • Hey baby, kijk! – geschreven door Laura van Bouchout en geïllustreerd door Eva Mouton (Uitgeverij Davidsfonds / Infodok)
  • Heertje en Meneertje  – geschreven door Erik van Os en Elle van Lieshout en geïllustreerd door Jan van Lierde (Uitgeverij Rubinstein)
  • De koffer – geschreven en geïllustreerd door Chris Naylor-Ballesteros  (Uitgeverij Gottmer)
  • Muk – geschreven door Mark Haayema en geïllustreerd door Laury Tinnemans en Job van Gelder (Uitgeverij Rubinstein)
  • Daar ben je – geschreven door Hans en Monique Hagen en geïllustreerd door Charlotte Dematons (Uitgeverij Querido)
  • De ridder zonder billen – geschreven door Levina van Teunenbroek en geïllustreerd door Charlotte Bruijn (Uitgeverij Van Holkema & Warendorf)

Het Nationale Voorleesontbijt

Jaarlijks wordt een groep bekende Nederlanders uitgenodigd om voor te lezen tijdens Het Nationale Voorleesontbijt. In onze bibliotheek komt niemand minder dan actrice en zangeres Renée de Gruijl (o.a. bekend uit SpangaS) voorlezen!

Fotograaf: Isabel Sanchez Olid

Daarnaast zijn er nog meer leuke gratis activiteiten in onze vestigingen en online. Bekijk ze hieronder. Je moet je hier wel even voor aanmelden!