14 september 2020

Kinderboekenweek 2020

Tijdens de Kinderboekenweek 2020 (30 september t/m 11 oktober) gaan we terug in de tijd in de Bibliotheek Haarlemmermeer! Dit jaar is staat de Kinderboekenweek namelijk in het teken van geschiedenis met het thema En toen? Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Beleef de Kinderboekenweek in de Bibliotheek Haarlemmermeer met allerlei leuke activiteiten!

Kinderboekenfeest
Op woensdag 7 oktober is het Kinderboekenfeest in De Meerse! En wie kan ons beter mee terug in de tijd nemen dan schrijver Jan Terlouw? Jan Terlouw schreef één van de mooiste boeken over de tijd van toen: ‘De Koning van Katoren’.

Thijs Goverde
Ook schrijver Thijs Goverde komt langs. Hij zal deze middag presenteren én vertellen over zijn werk als schrijver én ridder. Na afloop kun je een gesigneerd boeken kopen van Jan Terlouw, Thijs Goverde of een van je favoriete andere schrijvers. Kom naar het Kinderboekenfeest en duik met ons in de de wereld van toen!

Kinderboekenweekgeschenk
Het Kinderboekenweekgeschenk 2020 is geschreven door Arend van Dam en heet: De diamant van Banjarmasin. De schrijver is bekend van o.a. De reis van Syntax Bosselman: Verhalen over de slavernij en De bromvliegzwaan en andere verhalen over onze taal.  Vanaf 30 september t/m 11 oktober krijg je het Kinderboekenweekgeschenk cadeau in de boekwinkel bij aankoop van €12,50 aan kinderboeken.

Kinderen voor Kinderen: ‘En toen?’ is ons nieuwe lied voor de Kinderboekenweek. We zingen over geschiedenis – van Cleopatra en Van Gogh tot Albert Einstein – en over… jou! Wat ga jij doen om geschiedenis te maken? Zing en dans lekker mee, thuis of in de klas! De nieuwe clip werd opgenomen in het Rijksmuseum in Amsterdam.”

Gouden Griffel en Gouden Penseel
Het boek Uit elkaar van Bette Westera is bekroond met de Gouden Griffel, de prijs voor het best geschreven kinderboek van 2020. Hup Herman! van Yvonne Jagtenberg is bekroond met de Gouden Penseel, de prijs voor het best geïllustreerde kinderboek van 2020.

Leestips
Luister, kijk en lees (met de inloggegevens van je abonnement) o.a. deze leuke geschiedenisverhalen:

Activiteiten in de bieb
Kijk hieronder voor alle leuke activiteiten tijdens de Kinderboekenweek.

• Stap in een teletijdmachine in Bibliotheek Floriande
  • Kom naar het knutsel en voorleesuurtje en maak je eigen boekenlegger
  • Leer ‘toverschilderen’ van Milja Praagman (van dat boek met dat meisje en die vlaggetjeslijn)
  • Kom naar meesterverteller Jan Terlouw en Thijs Goverde in de theaterzaal.