21 maart 2019

Kanshebbers Nationale Voorleeskampioen uit Hoofddorp en Bloemendaal

Woensdag 20 maart vond de kwartfinale van ‘de Nationale Voorleeswedstrijd’ plaats in de Bibliotheek Haarlemmermeer.  De winnaars zijn Nora van Montessorischool Floriande in Hoofddorp en Floortje van de Bornwaterschool in Bloemendaal. Zij gaan door naar de provinciale finale.

De jonge voorlezers, afkomstig uit groep 7 en 8 van de basisschool, wonnen al de voorrondes op hun school én een van de lokale voorrondes in Noord-Holland.

De kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd werd gepresenteerd door André Accord. Een deskundige jury, bestaande uit José Schekkerman (leesconsulente), Arjen Davidse (directeur van Het Cultuurgebouw) en Jaimie Stolt (oud-voorleeswinnaar KSH), hebben beoordeeld wie het best en boeiendst voorlazen.

Uit het jurycommentaar over de winnaressen:
“Nora werd steeds beter tijdens het lezen en greep de hele zaal!” “Floortje bracht het verhaal zo duidelijk en mooi over aan het publiek, echt heel knap!”

De provinciale finale is op woensdag 10 april 2019 in de Openbare Bibliotheek Amsterdam. De voorlezer die daar als beste uit de bus komt vertegenwoordigt Noord-Holland tijdens de landelijke finale op 22 mei  in Schouwburg Amstelveen.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de bibliotheken.

Foto’s van de Nationale Voorleeswedstrijd kun je vinden op onze Facebookpagina.