16 februari 2018

Het Makkelijk Lezen Plein is vernieuwd

Al een aantal jaar biedt Bibliotheek Haarlemmermeer het Makkelijk Lezen Plein (MLP) een thuis; een collectie, speciaal samengesteld voor kinderen die moeite hebben met lezen. Helaas was het MLP een beetje in verval geraakt. Hoog tijd voor een update!

Afgelopen anderhalf jaar zijn Ruth Koning (leesconsulent) en Caitlin Mosterd (stagiaire Publieke Dienstverlening) hard aan het werk geweest om het Makkelijk Lezen Plein te vernieuwen. Zo is de collectie vernieuwd, heeft het MLP in de Bibliotheek Hoofddorp-Centrale een nieuwe uitstraling gekregen, is er een nieuwe MLP-folder gemaakt en zijn er boekenleggers gemaakt om het Dyslexie-abonnement onder de aandacht te brengen.

Als kers op de taart is er ook nog een MLP goodie-bag ontworpen: een tasje met allerlei informatie voor de ouders en wat leuks voor het kind. De goodie-bag is bedoeld voor ieder kind tussen de 8 en 12 jaar oud die zijn/haar abonnement komt omzetten naar een Dyslexie-abonnement of zijn/haar abonnement komt verlengen.