25 oktober 2021

Gratis boek voor alle bibliotheekbezoekers

In november leest heel Nederland één boek, tijdens Nederland Leest. Dat boek krijgen lezer in de maand november cadeau bij een bezoek aan de bibliotheek (zolang de voorraad strekt). Het thema van Nederland Leest 2021 is Over de grens. In boeken en verhalen kunnen lezers naar alle hoeken van de wereld afreizen: je kunt andere continenten en culturen bezoeken, maar ook in je eigen omgeving de grens over gaan. Samen lezen en praten we over grenzeloze verhalen en grensverleggende ervaringen.

Gratis boek voor alle bibliotheekbezoekers

Tijdens Nederland Leest krijgen zowel leden als niet-leden de literaire non-fictie De wandelaar van  Adriaan van Dis cadeau bij een bezoek aan de bibliotheek.

De wandelaar

Een Nederlander in Parijs krijgt bij een brand, een hond in zijn schoot geworpen. Een hond die een andere wereld voor hem opent: die van vluchtelingen, illegalen en zwervers.

Het verandert Parijs, het verandert de man: hij wil helpen, goed doen. Maar alles wat hij doet pakt anders uit.

Adriaan van Dis (1946) is een veelzijdig, geëngageerd schrijver, getuige romans als Indische duinenDe wandelaar en Tikkop. Van Dis woonde ruim zeven jaar in Parijs. In 2015 won Ik kom terug de Libris Literatuurprijs en kreeg hij de Constantijn Huygens-prijs voor zijn gehele oeuvre. In 2021 verscheen zijn meest recente roman KliFi.

E-book én luisterboek

Lees je liever digitaal of luister je graag naar een verhaal? Dat komt goed uit, want De Wandelaar is ook als e-book en luisterboek beschikbaar. Je kunt het e-book downloaden in de online Bibliotheek of beluisteren als luisterboek:

Activiteiten

Wij hebben een boekenborrel georganiseerd rondom Nederland Leest. In een lezing neemt schrijver Anne van den Dool je mee op de autobiografische reis van het schrijfproces van haar boek Vluchthaven. Wat betekent het om de werkelijkheid om te zetten naar een roman? Wat vertelt dit verhaal ons over onze relatie met voormalig Nederlands-Indië en onze eeuwige behoefte de wereld over te reizen? Vol openheid geeft Anne van den Dool een inkijkje in het autobiografische schrijverschap.