29 maart 2022

GEZOCHT: Artist in Residence

Het Cultuurgebouw zoekt een ‘artist in residence’ (individu/collectief)! Ben jij acteur, muzikant, danser, taalkunstenaar, dj, cabaretier of een ander soort podiumartiest en wil jij je verder professionaliseren? Word onze nieuwe ‘artist in residence’ en ontvang een op maat gemaakte studiebeurs t.w.v. €5000!

 

WAT HOUDT DE STUDIEBEURS IN?
Als jij of je collectief geselecteerd wordt als onze nieuwe ‘artist in residence’, dan bieden wij jou een persoonlijk ontwikkeltraject aan. Dit maatwerktraject stemmen we af op jouw leerdoelen en kan o.a. bestaan uit coaching, masterclasses, workshops én meer. Zo kun jij je optimaal ontwikkelen!

Na het afronden van het studietraject treed je naar buiten in de gehele polder namens Het Cultuurgebouw. Dit is de ideale manier om nog meer podiumervaring op te doen, naam te maken en jouw nieuwe kennis in de praktijk te brengen.

SELECTIECRITERIA

  • Een afgeronde kunstvakopleiding of vergelijkbaar autodidactisch niveau
  • Oorspronkelijk uit of woonachtig in de regio Haarlemmermeer (als collectief moet minstens één lid uit Haarlemmermeer komen)
  • Vanaf 18 jaar

WIJ BIEDEN JOU

  • Een op maat gemaakte studiebeurs t.w.v. €5000 van een jaar (t/m maart 2023)
  • Een podium in de gemeente Haarlemmermeer tijdens culturele evenementen voor een jaar (t/m maart 2024)

Word jij de artiest die ons komt versterken? Dan ben jij het visitekaartje van Het Cultuurgebouw. Pak je podium!

AANMELDEN
Interesse? Stuur uiterlijk vrijdag 15 april je portfolio en/of showreel (max. 100 MB) op naar onze commissie door het aanmeldformulier in te vullen. Vertel ons ook waarom je mee wilt doen, wat het gewenste resultaat van de residentie is en omschrijf jouw leervraag.

MELD JE AAN

Een commissie, bestaande uit programmeurs en professionals uit het werkveld, maakt op basis van de inzendingen een voorselectie. De geselecteerden worden uitgenodigd om een (podium)presentatie te geven aan en gesprekken te voeren met alle commissieleden. De commissie kiest uiteindelijk wie de nieuwe ‘artist in residence’ wordt.