8 april 2019

Feestelijke opening Taalpunt Nieuw-Vennep

Op woensdag 27 maart vond in de Bibliotheek Nieuw-Vennep de feestelijke opening plaats van het nieuwe Taalpunt. Bij het Taalpunt in Nieuw-Vennep kan men terecht voor advies over taalcursussen, overzicht van aanbod in de buurt en aanmelding als vrijwilliger.

Directeur van de Bibliotheek Haarlemmermeer Clinton Feurich heette iedereen welkom, waarna de ervaren Taalhuis-vrijwilligers Manon en Momoo in een kort interview vertelden waarom ze balievrijwilliger zijn geworden.

Zo vinden zij het erg leuk om met veel verschillende mensen en culturen te maken te hebben. Dat ze dat kunnen combineren met mensen helpen, is natuurlijk erg leuk. Het doel: als je in Nederland woont en werkt is het erg belangrijk om te kunnen aarden in Nederland en dus de taal te leren zodat je je kunt uitdrukken in het Nederlands. Wat is een leuk moment? Mensen die bij het afscheid nemen in hun beste Nederlands ‘Tot ziens, fijne avond’ proberen te zeggen.

Dat er ook een grote behoefte was aan een Taalpunt in een andere kern in de Haarlemmermeer, in haar woonplaats Nieuw-Vennep, heeft wethouder Marjolein Steffens prachtig verwoord. “Het beantwoordt aan een grote behoefte in de uitgestrekte Haarlemmermeer, temeer omdat Nieuw-Vennep ook steeds groter wordt.” Ze houdt zelf erg veel van lezen en was vroeger toen haar kinderen wat kleiner waren, veel te vinden in de Bibliotheek Nieuw-Vennep.

Dit zette zij kracht bij door met de knip van een schaar het Taalpunt officieel voor geopend te verklaren!

Hopelijk weten vanaf nu alle laaggeletterden en andere taalvragers hun weg weten te vinden naar ons Taalpunt! Het is elke woensdag van 14:00 – 17:00 uur geopend. De nieuwe, enthousiaste Taalpuntvrijwilligers Wilma en Clara staan als eerste aanspreekpunt voor iedereen klaar om alle vragen te beantwoorden.

Voor vragen en informatie kun je een mailtje sturen naar de coördinator van het Taalhuis, Leonie Schuitemaker.

Foto: Arjan Broek