7 maart 2022

Eshaan Bassi is de Voorleeskampioen van Haarlemmermeer

Afgelopen weken stonden in het teken van de voorleeswedstrijd voor brugklassers in Haarlemmermeer. De wedstrijd genaamd ‘Read2Me’ is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met bibliotheken. Winnaars van diverse middelmare scholen  streden tegen elkaar om de titel ‘Voorleeskampioen van Haarlemmermeer’. Eshaan Bassi bleek  de grote winnaar en mag zich nu de beste voorlezer van Haarlemmermeer noemen.

Eindelijk kon er weer een echte Haarlemmermeer finale plaatsvinden. De spannende en feestelijke middag vond plaats in de podiumzaal van de Bibliotheek Haarlemmermeer . Alle voorleeskampioenen van de deelnemende middelbare scholen lazen een spannend, grappig of mooi fragment voor uit hun favoriete boek.

Dit alles werd beoordeeld een vakkundige jury, die kritisch lette op tempo, klemtoon, verstaanbaarheid en het overbrengen van emotie. Op basis van al deze criteria werden twee winnaars bepaald: Eshaan Bassi van het Haarlemmermeer Lyceum en Leida Diemel van het Herbert Vissers College. Eshaan las voor uit ‘Virus’ van Mirjam Mous en Leida las  voor uit ‘Kater’ van Margje Woodrow. De jury was onder de indruk van beide lezers. Beiden lazen een heel spannend fragment voor en alle toeschouwers en juryleden hingen aan hun lippen. Gefeliciteerd beiden!

Beide deelnemers  zullen op 25 maart strijden in de Noord Holland-finale die plaats vindt in de OBA in Amsterdam.

Alle deelnemers ontvingen een mooi aandenken aan hun deelname!