23 juli 2019

Doe mee met de vakantiefotowedstrijd!

De Bibliotheek is erg benieuwd naar wat je deze vakantie hebt meegemaakt. Maakte je een mooie reis?  Of blijf je lekker thuis deze zomer? Vertel jouw vakantieverhaal aan de hand van een foto en wie weet wordt jouw foto uitgekozen als de mooiste of meest bijzondere door de vak- en publieksjury! Meedoen kan tot 12 september.

Kies voor de fotowedstrijd uit drie thema’s:

• Lezen tijdens de vakantie
  • Onvergetelijk vakantiemoment
  • Kinderlijk vakantieplezier

De ingezonden foto’s worden beoordeeld door een vakjury onder leiding van Willy Kruijssen; fotograaf, beeldend kunstenaar en vakdocent fotografie bij Pier K. De vakjury kiest per thema drie foto’s. Uit deze genomineerde foto’s wordt uiteindelijk één winnaar gekozen. De genomineerde foto’s blijven twee weken te bezichtigen in de Bibliotheek Hoofddorp-Centrale.

Op 18 september worden de genomineerden bekend gemaakt. Op 26 september vindt de prijsuitreiking plaats van 20:00 tot 21:00 uur. De jury zal dan het juryrapport presenteren en de winnaar neemt zijn of haar prijs in ontvangst. Die avond zal ook de publieksprijs worden uitgereikt.

Wat kun je winnen?

De winnaar van de vakjuryprijs wint een fotografiecursus naar keuze bij Pier K.

De winnaar van de publieksprijs wint een boekenbon ter waarde van 30 euro.

De foto’s moeten voldoen aan de volgende specificaties:

• Aanlevering via mirjam.van.campen@debibliotheekhaarlemmermeer.nl
  • Bestandsformat: .JPEG
  • Filesize: maximaal 2 MB, ongecomprimeerd, in volledige resolutie
  • Benaming foto: jouw e-mailadres met daarachter de originele benaming van de foto. Dus bijvoorbeeld: pietjepuk@gmail.com2094834376_3726464.jpeg
  • Inzenden kan tot 12 september, maximaal twee foto’s per deelnemer
  • Vermeld bij jouw foto onder welk thema deze valt (lezen tijdens de vakantie/onvergetelijk vakantiemoment/kinderlijk vakantieplezier)

Als je meedoet aan de fotowedstrijd verklaar je akkoord te zijn met de onderstaande voorwaarden:

De deelnemer verklaart expliciet de foto zelf te hebben gemaakt en de auteursrechten niet te hebben verkocht of gegeven te hebben aan derden. Ook verklaart deze toestemming te hebben van de personen die op de foto zichtbaar zijn en in geval van minderjarige kinderen toestemming te hebben van de ouders of voogd.

Door deelname aan de fotowedstrijd stelt de deelnemer aan de Bibliotheek Haarlemmermeer zijn/haar beeldmateriaal ter beschikking voor de website, Facebook en ter expositie in de Bibliotheek Hoofddorp-Centrale.  De naam van de deelnemer wordt daarbij vermeld.

Professionele fotografen zijn uitgesloten van deelname.

Ingestuurde foto’s doen automatisch mee voor zowel de vakjury- als de publieksprijs.