8 juni 2021

Dit zijn de favoriete kinderboeken van 2020

Ook dit jaar hebben weer duizenden kinderen gestemd op hun favoriete boek. Alle stemmen zijn geteld en dít zijn de favoriete boeken van 2020. Zij maken kans om op 23 juni de belangrijkste lezersprijs voor kinderboeken, de Kinderjury, te winnen.

6 t/m 9 jaar

 • Dog Man – De woef van de wildernis van Dav Pilkey
  Dog Man wordt opgepakt omdat hij geld heeft gestolen. Maar heeft hij het wel gedaan? Kunnen Pien, Kleine Karel en Nukkie de echte dader vinden?
 • De Zoete Zusjes zoeken een schat van Hanneke de Zoete
  De Zoete Zusjes Saar en Janna willen heel graag een schat vinden. Ze verzinnen wat ze dan allemaal gaan doen. Wonen in een kasteel of lekker zwemmen in een eigen zwembad. Maar schatzoeken is helemaal niet zo eenvoudig.
 • De waanzinnige boomhut van 117 verdiepingen van Andy Griffiths en Terry Denton.
  Andy en Terry hebben weer dertien fantastische nieuwe verdiepingen gebouwd. Ze zijn op zoek naar een grappig verhaal voor hun volgende boek en belanden in een race tegen de tijd. Met veel stripachtige illustraties.

10 t/m 12 jaar

 • 100 % Coco – Tokyo van Niki Smit
  Modevlogger Coco gaat naar Tokio om mee te doen met een populaire tv-show. Het is een wedstrijd, wie ontwerpt de schattigste outfit? Al snel heeft ze een crush op de Japanse Yuki, maar is hij wel zo schattig als hij eruitziet? Verhaal met weetjes over de Japanse cultuur.
 • Het leven van een loser – Totaal gesloopt van Jeff Kinney
  Omdat hun huis wordt gerenoveerd, bereidt de familie van Bram zich voor om tijdelijk naar een andere buurt te verhuizen. Er gaat echter van alles mis tijdens de renovatie. Kunnen ze wel in de stad blijven wonen?
 • De Tempeljagers – Het verdwenen eiland Kivamba van Michael Reefs en Elsa Kroese
  Tweelingbroers Noah en Finn vinden in het kasteel Ravenhorst een oeroude kaart van een mysterieus eiland. Ze halen hun avontuurlijke tante Lara, een archeologe, over om hen mee te nemen op ontdekkingsreis. Als hun tante daar wordt ontvoerd, krijgen ze een niet zo eenvoudige opdracht.