8 april 2019

De Nederlandse Kinderjury

‘De Nederlandse Kinderjury’ is weer van start gegaan. Tot en met 19 mei heb je de tijd om een flink aantal boeken te lezen en te beoordelen welk boek het allermooist is. In de geselecteerde leeslijst staan nieuwe mooie parels die sowieso het ontdekken waard zijn. Stemmen kan in de week van 20 mei in de bieb (dan krijg je een zeer exclusief potlood met gum cadeau!) of online.

De Nederlandse Kinderjury

Kritisch lezen zorgt voor beter lezen en ook voor meer plezier in het lezen. Daarom is er de Nederlandse Kinderjury, waar ieder jaar tienduizenden kinderen aan meedoen. De jury bestaat uit alle kinderen van 6 t/m 12 jaar die hun stem uitbrengen. Ze stemmen op hun favoriete boeken in de leeftijdsgroepen 6 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar. Het boek dat de meeste stemmen krijgt, wint de Publieksprijs van de Nederlandse Kinderjury.

Leesweken en Stemweek

De Nederlandse Kinderjury is opgesplitst in een aantal Leesweken en één Stemweek. Vanaf 6 maart tot en met 19 mei 2019 vinden de Leesweken plaats. Kinderen worden dan aangemoedigd om nieuwe boeken te ontdekken, hun mening te vormen en boekentips uit te wisselen. In de Stemweek (van 20 t/m 26 mei) brengen zij hun stem uit.

Boekenfilmpjes

Samen met het blad Kidsweek maakte ‘de Leescoalitie’ elf boekenfilmpjes. In deze filmpjes vertellen kinderen over een bijzonder boek dat hen met andermans ogen naar de wereld heeft laten kijken. Bijvoorbeeld door de ogen van een leeftijdsgenootje met een lichamelijke handicap, of door de ogen van een kind dat gevlucht is.

Bekijk de filmpjes hier.

De Publieksprijs van de Nederlandse Kinderjury wordt op woensdag 26 juni 2019 uitgereikt.