8 april 2019

De Nationale Voorleeswedstrijd voor brugklassers

Op vrijdag 22 maart vond in de Podiumzaal van de Bibliotheek Haarlemmermeer de regionale finale plaats van Read2Me, de voorleeswedstrijd voor brugklassen. De winnaar is Owen Castelein van Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp. Hij vertegenwoordigt Haarlemmermeer op 17 mei tijdens de Noord-Holland finale.

In Noord-Holland hebben ruim 213 brugklassen meegedaan aan Read2Me. Op vrijdag 22 maart gingen de 7 voorleeskampioenen uit de gemeente Haarlemmermeer de strijd met elkaar aan, onder toeziend oog van vele toeschouwers, docenten, ouders, opa’s, oma’s en medeleerlingen. De jury had het halverwege al erg lastig, omdat er hele goede voorlezers waren. Uiteindelijk is Owen als winnaar gekozen. Linette van de Maarl van de Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp werd tweede en op de derde plek is Yvonne Harms van het Haarlemmermeer Lyceum geëindigd.

De Noord Holland finale vindt plaats op vrijdag 17 mei in De Doelenzaal bij Bibliotheek Zuid Kennemerland in Haarlem.

Read2Me is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de bibliotheken. De Bibliotheek Haarlemmermeer is onderdeel van Het Cultuurgebouw.