2 juni 2020

De Bibliotheek Badhoevedorp is weer open! (update 2 juni)

De Bibliotheek is weer open! We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat je ons op een veilige en prettige manier kunt bezoeken. Door alle aanpassingen is het allemaal wel een beetje anders dan ‘normaal’, wij vragen hiervoor je begrip. In dit bericht lees je alles over je bezoek aan onze bibliotheek, welke dienstverlening wij je op dit moment kunnen bieden en de richtlijnen. We updaten dit bericht in de komende periode regelmatig als daartoe aanleiding is.

Geopende vestigingen en openingstijden
De Bibliotheek Hoofddorp-Centrale, Hoofddorp-Floriande en Nieuw-Vennep zijn dagelijks open van 13 tot 17 uur (m.u.v. zondag). De Bibliotheek Badhoevedorp is dagelijks open van 13 tot 17 uur (m.u.v. zaterdag en zondag). Tenslotte opent de gloednieuwe Bibliotheek Zwanenburg in het Dorpshuis op maandag 8 juni haar deuren en is dan ook dagelijks open van 13 tot 17 uur (m.u.v. zaterdag en zondag).

Welke services bieden wij?
Je kunt voorlopig alleen terecht voor het lenen en terugbrengen van materialen. Ben je nog geen bibliotheeklid? Dan ben je ook van harte welkom om lid te worden! We bekijken de komende periode steeds hoe het gaat en werken er hard aan om onze openingstijden en services stapsgewijs uit te kunnen breiden. Hoewel wij dit uiteraard heel graag willen, kan dit pas als wij de veiligheid en gezondheid van zowel jou als onze medewerkers kunnen waarborgen.

Richtlijnen voor je bibliotheekbezoek
Voor zowel jouw als onze veiligheid, vragen wij je om je bij het bezoek aan de Bibliotheek aan de volgende richtlijnen te houden:
  • Bedenk thuis alvast welk(e) boek(en) je wilt lenen. Kijk vóór je bezoek in de catalogus, zodat je weet waar je ze kunt vinden.
  • Breng je ook geleende materialen terug? Lever deze eerst in bij de brievenbus aan de buitenzijde van de bibliotheek (dit in verband met de verplichte 36 uur quarantaine waar de materialen in gaan, conform de richtlijn van het RIVM).
  • Kinderen uit één gezin mogen onder begeleiding van één volwassene naar binnen, volwassenen komen altijd alleen.
  • Neem bij de entree één schoon mandje per persoon mee naar binnen.
  • Desinfecteer je handen bij de entree met de beschikbare handenalcohol.
  • Volg zoveel mogelijk de met pijlen aangegeven hoofdroutes in de bibliotheek.
  • Hou altijd 1,5 meter afstand van elkaar en van onze medewerkers.
  • De bibliotheek is even geen plaats om lang te verblijven: leen je materialen en blijf zo kort mogelijk.
  • Raadpleegcomputers, werk- en studieplekken, leestafels, toiletten en andere voorzieningen zijn voorlopig niet te gebruiken.
  • Zet bij het verlaten van de bibliotheek je mandje op de daarvoor bestemde plaats bij de uitgang.

Heb je nog vragen?

We zijn voorlopig nog steeds van maandag t/m zaterdag tussen 10:00 en 13:00 uur telefonisch en per mail bereikbaar. Een aantal antwoorden op Veelgestelde Vragen vind je hier. En je kunt natuurlijk je vraag ook bij je bezoek aan onze bibliotheek stellen, maar hou er in dat geval wel rekening mee dat wij je misschien niet direct van dienst kunnen zijn.