4 november 2021

Coronamaatregelen: geen QR code, wel een mondkapje

In verband met de coronamaatregelen gelden voor de bibliotheek vanaf zaterdag 6 november de volgende regels:

• Bezoekers van de bibliotheek hoeven geen coronatoegangsbewijs te laten zien. Je kunt boeken komen halen en brengen en je bent van harte welkom om te komen werken of studeren.
  • Ook bij onze activiteiten (bijvoorbeeld workshops, lezingen, en cursussen) hoef je geen toegangsbewijs te laten zien.
  • Wel is in de passage en in de bibliotheek een mondkapje verplicht vanaf 13 jaar en ouder. Het mondkapje mag af op het moment dat bezoekers op afstand van elkaar zitten.
  • Houd 1,5 meter afstand.
  • Blijf thuis bij verkoudheidsklachten, koorts en/of benauwdheid. Heeft iemand bij je thuis klachten zoals koorts en/of benauwdheid? Blijf ook dan thuis.

Wel coronatoegangsbewijs voor grote evenementen

Voor toegang tot de Podiumzaal en bij evenementen in Het Cultuurgebouw is wel een coronatoegangsbewijs en geldig identiteitsbewijs (paspoort of ID-kaart) verplicht.

Je kunt een coronatoegangsbewijs aanmaken in de CoronaCheck-app of printen via CoronaCheck.nl/print. Zie voor meer informatie: www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/coronabewijs.

Hulp bij het installeren van de CoronaCheck-app

Heb je vragen over de CoronaCheck-app of het papieren coronabewijs? Of over het aanmaken van een DigiD? Kom dan langs bij het Informatiepunt Digitale Overheid of bij ons digitale spreekuur.

Hier vind je een overzicht van de spreekuren in Hoofddorp, Nieuw-Vennep en Badhoevedorp en Zwanenbu