19 december 2021

Coronamaatregelen in de bibliotheek

Naar aanleiding van de persconferentie van 14 januari 2022 geldt het volgende in de bibliotheken:

• We houden de vervroegde sluiting van 17:00 uur aan.
  • Sommige activiteiten kunnen live doorgaan, anderen vinden online plaats.
  • Studiebieb (bijles en huiswerkbegeleiding), het Juridisch loket en de Slimotheek zijn tot nader orde dicht.

Je kunt wel:

• boeken lenen en terugbrengen
  • lezen, werken en studeren in de bibliotheek
  • vragen stellen aan onze klantenservice, bij het Informatiepunt Digitale Overheid, Digitaal Spreekuur, Jongeren Informatiepunt en het Taalhuis.

In verband met de coronamaatregelen gelden voor de bibliotheek de volgende regels:

• Bezoekers van de bibliotheek hoeven geen coronatoegangsbewijs te laten zien. Je kunt boeken komen halen en brengen en je bent van harte welkom om te komen werken of studeren.
  • Wel is in de passage en in de bibliotheek een mondkapje verplicht vanaf 13 jaar en ouder.
  • Houd 1,5 meter afstand.
  • Er geldt een maximum aantal bezoekers in de bibliotheek. We werken hiervoor weer met winkelmandjes.
  • Blijf thuis bij verkoudheidsklachten, koorts en/of benauwdheid. Heeft iemand bij je thuis klachten zoals koorts en/of benauwdheid? Blijf ook dan thuis.

Evenementen

Sommige activiteiten en voorstellingen kunnen live doorgaan, anderen vinden online plaats.

Als de activiteiten live doorgaan, gelden de volgende regels:

• Voor toegang tot de Podiumzaal en bij evenementen in Het Cultuurgebouw is wel een coronatoegangsbewijs en geldig identiteitsbewijs (paspoort of ID-kaart) verplicht.
  • Je kunt een coronatoegangsbewijs aanmaken in de CoronaCheck-app of printen via CoronaCheck.nl/print. Zie voor meer informatie: www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/coronabewijs.

Hulp bij het installeren van de CoronaCheck-app

Heb je vragen over de CoronaCheck-app of het papieren coronabewijs? Of over het aanmaken van een DigiD? Kom dan langs bij ons Informatiepunt Digitale Overheid of bij ons Digitaal Spreekuur.

Hier vind je een overzicht van de spreekuren in Hoofddorp, Nieuw-Vennep en Badhoevedorp en Zwanenburg