5 maart 2019

Boekenweek: De moeder de vrouw

Op zaterdag 23 maart gaat de Boekenweek van start, met als thema ‘De moeder de vrouw’. Het thema deed al wat stof opwaaien in de publieke opinie.  Over de rol van de vrouw zijn vele verhalen te vertellen en discussies te voeren. Kom naar de bibliotheek om mee te praten over dit thema, te luisteren naar onze gasten en om je te laten inspireren door de thematitels! De Boekenweek duurt tot en met zondag 31 maart.

Thema: De moeder de vrouw

De CPNB (de initiatiefnemers van o.a de Boekenweek en het Boekenweekgeschenk) hebben zich verbonden aan de belofte om de verhouding tussen vrouwelijke en mannelijke schrijvers gelijk te houden. Dat een thema discussie op gang brengt juichen ook wij toe. En ook wij willen het thema zo rijk en divers mogelijk invullen. Daarom hebben wij bijzondere, niet-alledaagse invalshoeken bedacht.

Bijzondere boeken over bijzondere moeders

Iedereen heeft een moeder: hartverwarmend en zorgzaam, streng of afwezig. Daarom staan tijdens de Boekenweek 2019 boeken over moederschap centraal. Wij hebben een selectie gemaakt van verhalen met bijzondere, krachtige en gewone maar ook ongewone moeders.
In ons lijstje vind je een ontwijkende moeder, een gefrustreerde moeder, een vluchtende moeder, een moeder die spion blijkt en een moeder die dat lijkt te zijn, maar ‘gewoon’ bi-polair is. Bekijk hier de lijst.

Bijeenkomst: De vrouw Geen moeder

Het thema van de Boekenweek zou niet getuigen van een moderne blik op de vrouw van nu. Wij hebben daarom een bijeenkomst die de zaak eens van de ándere kant belicht. Een bijeenkomst met als thema: Hoe ga je om met een kinderwens of een kinderloos leven?

Boekenweekcadeaus in de bieb

Je kunt in de bibiliotheek het Boekenweek Magazine gratis ophalen. Met een column van Tommy Wieringa, een uniek interview met Femke van der Laan, bijzondere brieven van moeders aan dochters (en andersom) en natuurlijk boordevol fijne boeken.

Voor onze trouwste leden (10+ jaar lid) hebben wij een prachtige linnen tas cadeau. Met het prachtige artwork van deze Boekenweek campagne, dus daar kun je mee voor de dag komen. En boeken in dragen, natuurlijk.

Tip: Gratis reizen met NS
Op de tweede zondag van de Boekenweek kan met het Boekenweekgeschenk de hele dag vrij gereisd worden met NS. De Boekenweekauteur reist mee, leest voor en signeert.