19 november 2020

Meer info over je bibliotheekbezoek (update 18 nov)

De vestigingen van de Bibliotheek Haarlemmermeer zijn weer open!

We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat je ons op een veilige en prettige manier kunt bezoeken. In dit bericht lees je alles over je bezoek aan onze bibliotheek.

UPDATE 18 NOVEMBER

• Wij adviseren dringend aan alle Bibliotheekbezoekers van 13 jaar en ouder om, conform het landelijke beleid, in de Bibliotheek een mondkapje te dragen.
  • Iedere Bibliotheekbezoeker (dus ook kinderen) mag alleen naar binnen met een winkelmandje dat wij bij de entree van de Bibliotheek ter beschikking stellen. Op deze manier kunnen wij de bezoekersstroom goed reguleren en de anderhalve meter maatregel waarborgen.
  • Lezen aan de leestafel of op zitjes, werken, studeren en vergaderen in de Bibliotheek is vooralsnog niet mogelijk. Ook is het nog niet mogelijk om gebruik te maken van de computers en te printen/kopiëren. Wij proberen dit op korte termijn weer te kunnen aanbieden.
  • Kom zoveel mogelijk alleen en probeer je verblijf zo kort mogelijk te houden.
  • De inleverbrievenbussen zijn tijdelijk open tijdens openingstijden, zodat je niet per sé naar binnen hoeft als je alleen boeken komt terugbrengen.
  • De avondopenstellingen van al onze Bibliotheekvestigingen zijn tot nader bericht vervallen. Dit betekent dat de Bibliotheekvestigingen iedere dag om 17 uur sluiten.

OPENINGSTIJDEN
Dit zijn de actuele openingstijden: de Bibliotheek Hoofddorp-Centrale is van maandag t/m vrijdag open van 9:00 tot 17:00 uur en op zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur. De Bibliotheek Hoofddorp-Floriande en Bibliotheek Nieuw-Vennep zijn van maandag t/m zaterdag open van 10:00 tot 17:00 uur. Tenslotte zijn de Bibliotheek Badhoevedorp en de Bibliotheek Zwanenburg van maandag t/m zaterdag open van 13:00 tot 17:00 uur.

ALGEMENE RICHTLIJNEN VOOR JE BIBLIOTHEEKBEZOEK
Voor zowel jouw als onze veiligheid, vragen wij je om je bij het bezoek aan de Bibliotheek altijd aan de volgende richtlijnen te houden:

• Wij adviseren Bibliotheekbezoekers van 13 jaar en ouder dringend, conform het landelijke beleid, om in de Bibliotheek een mondkapje te dragen.
  • Volwassenen houden altijd 1,5 meter afstand van elkaar en van onze medewerkers.
  • Heb je gezondheidsklachten die kunnen wijzen op corona? Blijf dan thuis!

Wij danken je voor jouw begrip en proberen op deze manier toch een veilig Bibliotheekbezoek te kunnen garanderen!