1 juli 2020

Meer informatie over je bibliotheekbezoek (update 1 juli)

We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat je ons op een veilige en prettige manier kunt bezoeken. In dit bericht lees je alles over je bezoek aan onze bibliotheek en welke dienstverlening wij je op dit moment kunnen bieden. Hou dit bericht regelmatig in de gaten voor updates!

OPENINGSTIJDEN BIBLIOTHEKEN
De Bibliotheek Hoofddorp-Centrale is dagelijks open van 9 tot 17 uur (m.u.v. zondag). De Bibliotheek Hoofddorp-Floriande en Bibliotheek Nieuw-Vennep zijn dagelijks open van 10 tot 17 uur (m.u.v. zondag). De Bibliotheek Badhoevedorp en de gloednieuwe Bibliotheek Zwanenburg in het nieuwe Dorpshuis Zwanenburg Halfweg zijn ook dagelijks open van 13 tot 17 uur (m.u.v. zaterdag en zondag).

Met ingang van vrijdag 10 juli is de Bibliotheek Hoofddorp-Centrale ook iedere vrijdagavond open tot 20:00 uur.

WELKE SERVICES BIEDEN WIJ?
Je kunt uiteraard in de Bibliotheek terecht voor het lenen en terugbrengen van materialen. Ook is de Taalhuisbalie weer open in de Bibliotheek Hoofddorp-Centrale en Nieuw-Vennep en kun je weer gebruikmaken van onze computer-, werk- en studeerplekken (meer informatie hieronder). Verder starten wij weer ‘corona-proof’ steeds meer activiteiten op, bekijk welke dat zijn in de activiteitenagenda.

We bekijken de komende periode steeds hoe het gaat en werken er hard aan om onze openingstijden en services stapsgewijs uit te kunnen breiden, uiteraard met inachtname van de RIVM-protocollen zodat wij de veiligheid en gezondheid van zowel jou als onze medewerkers kunnen waarborgen.

RICHTLIJNEN VOOR JE BIBLIOTHEEKBEZOEK
Voor zowel jouw als onze veiligheid, vragen wij je om je bij het bezoek aan de Bibliotheek aan de volgende richtlijnen te houden:
  • Volwassenen houden altijd 1,5 meter afstand van elkaar en van onze medewerkers.
  • Heb je gezondheidsklachten die kunnen wijzen op corona? Blijf dan thuis!
  • Wil je gebruik maken van een werk- of studieplek met of zonder computer? Meld je dan eerst bij een van onze medewerkers. Wil je er verzekerd van zijn dat je een werkplek hebt? Bel dan vooraf met de klantenservice van de bibliotheekvestiging waar je langs wilt komen om jouw plek en tijdslot te reserveren. We plannen maximaal 1 dag vooruit. Maximaal 1 persoon per werkplek, samen werken/studeren is helaas nog niet toegestaan.
  • Printen en kopiëren is ook weer mogelijk met inachtname van een aantal richtlijnen, informeer hierover ook eerst bij een van de bibliotheekmedewerkers.
  • Een aantal voorzieningen, zoals de raadpleegcomputers en leestafels, zijn voorlopig nog niet te gebruiken.