22 april 2021

Bibliotheekvestigingen gesloten

In verband met de verlengde lockdown, blijven alle vestigingen van de Bibliotheek Haarlemmermeer tot nader order gesloten. Boeken reserveren, afhalen én terugbrengen kan wel!

Tijdens de sluiting kun je wel gebruikmaken van de AfhaalBieb om boeken aan te vragen en af te halen. Lees er hieronder alles over!

Heb je nog boeken thuis? Je kunt ze gewoon inleveren bij onze inleverbrievenbussen. Deze zijn van maandag t/m zondag 24 uur per dag geopend. In Badhoevedorp en Zwanenburg zijn geen inleverbrievenbussen, maar daar staan van maandag t/m zaterdag tussen 13:00 en 17:00 uur inleverbakken in de buurt van de entree.

Bekijk ook deze pagina voor allerlei tips van de Online Bibliotheek voor jong en oud.

Hoe werkt Afhaalbieb?

1) Stuur een e-mail met je gewenste titels
Stuur een e-mail naar de klantenservice van een van de onderstaande vestigingen waar je de boeken wilt komen ophalen:
Hoofddorp-Centrale – klantenservicehdr@debibliotheekhaarlemmermeer.nl
Hoofddorp-Floriandeklantenservicehdf@debibliotheekhaarlemmermeer.nl
Nieuw-Vennep – klantenservicenvs@debibliotheekhaarlemmermeer.nl
Badhoevedorp klantenservicebhd@debibliotheekhaarlemmermeer.nl
Zwanenburgklantenservicezwb@debibliotheekhaarlemmermeer.nl

Handig: kopieer onderstaand rijtje gegevens hieronder in je aanvraagmail, dan hebben wij meteen alle informatie die we nodig hebben om jouw pakketje snel in orde te maken.

Voornaam:
Achternaam:
Pasnummer:
Telefoonnummer:
Voorkeur voor een titel (max. 5):
Afhaalvestiging:
Afhaaldag: ma / di / wo / do / vr / za
Voorkeurstijdstip (tussen 13:00 en 15:00 uur):

Zet in deze mail maximaal 5 titels die je wilt lenen. Zoek de titel(s) op in onze catalogus en klik vervolgens op de “Aanwezig Waar?”-knop, want de titel moet aanwezig zijn in de bibliotheekvestiging waar jij de boeken wil afhalen. Wij proberen zoveel mogelijk de gewenste titels voor je klaar te zetten! Voor prentenboeken geldt dat we daar graag een leuke selectie van maken, maar geen specifieke titels meer voor je kunnen opzoeken vanwege het tijdrovende aspect hiervan.

Verrassingspakket
Wil je door ons verrast worden? Dat kan ook! Zet dan in je aanvraag je favoriete genre (bijvoorbeeld “Thrillers” of “Kookboeken”) en dan proberen wij je te verrassen!

Reserveren via catalogus en Wise app
Boeken reserveren via onze catalogus is ook mogelijk. Via deze manier kunnen we ook boeken uit andere Haarlemmermeerse vestigingen en andere bibliotheken in het land leveren.  Dit kan ook via de handige Wise app (Android en Apple).

Let er wel op dat in dit geval de reguliere reserveringskosten in rekening worden gebracht. Ook deze materialen kunnen alleen worden afgehaald op afspraak (via mail, zie stap 1).

Prentenboeken kunnen momenteel niet op titelbasis gereserveerd worden. Wel kunnen we via AfhaalBieb een mooi pakket prentenboeken voor je samenstellen. Je kunt hiervoor ook een interessegebied aangeven.

2) Wacht op onze bevestigingsmail
Binnen uiterlijk 2 werkdagen ontvang je van ons een bevestigingsmail met daarop de dag en het tijdslot waarop je de boeken kan komen afhalen in de door jou aangegeven vestiging.

LET OP! Vanwege het grote succes van de AfhaalBieb kan het door drukte wat langer duren voordat je pakketje klaar is om opgehaald te worden.

3) Boeken afhalen
Kom op de afhaaldag s.v.p. binnen het afgesproken tijdslot (van 1 uur), om zoveel mogelijk contact met andere afhalers te vermijden. Lukt het je toch niet om op dat moment te komen? Laat het ons dan weten per e-mail en we plannen een nieuw afhaalmoment voor je in. Hou altijd minimaal 1,5 meter afstand tot anderen en kom zoveel mogelijk alleen.

Vergeet trouwens niet om zelf een tas mee te nemen waarin je de boeken kunt meenemen!

4) Boeken inleveren
Boeken terugbrengen kan bij onze inleverbrievenbussen. Deze zijn van 24 uur per dag geopend van maandag t/m zondag. In de Bibliotheken Badhoevedorp en Zwanenburg zijn geen inleverbrievenbussen, maar daar staan van maandag t/m zaterdag tussen 13:00 en 17:00 uur inleverbakken in de buurt van de entree.