18 mei 2021

Bibliotheken weer open vanaf 20 mei!

We zijn blij dat we jullie weer mogen verwelkomen! We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat je ons op een veilige en prettige manier kunt bezoeken. In dit bericht lees je alles over je bezoek aan onze bibliotheek.

Coronamaatregelen

• In de Bibliotheek is, conform het landelijke beleid, voor iedereen van 13 jaar en ouder het dragen van een mondkapje verplicht.
  • Iedere bibliotheekbezoeker (dus ook kinderen) mag alleen naar binnen met een winkelmandje. Deze stellen wij bij de entree ter beschikking. Op deze manier kunnen wij de bezoekersstroom goed reguleren en de anderhalve meter maatregel waarborgen.
  • Volwassenen houden altijd 1,5 meter afstand van elkaar en van onze medewerkers.
  • Kom zoveel mogelijk alleen en probeer je verblijf zo kort mogelijk te houden.
  • Heb je gezondheidsklachten die kunnen wijzen op corona? Blijf dan thuis.

Werken, studeren en op de computer

Het is helaas nog niet mogelijk om gebruik te maken van de werk- en studeerplekken.

Printen en kopieren

Het is helaas nog niet mogelijk om gebruik te maken van de printers en kopieer-apparaten.

Lezen aan de leestafel

Aan de leestafel of op een zitje een krantje, boek of tijdschrift lezen is jammer genoeg nog niet mogelijk.

Reserveren

Boeken kunnen gereserveerd worden via de Wise app en de catalogus. Deze boeken staan dan weer voor je klaar in de speciale kast.

Inleveren

Bij de vestigingen Hoofddorp-Centrale, Hoofddorp-Floriande en Nieuw-Vennep kun je je boeken weer inleveren zoals altijd. Voor en na sluitingstijd kun je je boeken inleveren in de inleverbrievenbus. Bij de vestigingen Zwanenburg en Badhoevedorp kun je tijdens de openingstijden je boeken weer komen inleveren.

Openingstijden

De avondopenstellingen van al onze Bibliotheekvestigingen zijn tot nader bericht vervallen. Dit betekent dat de vestigingen iedere dag om 17:00 uur sluiten.

Wij danken je voor je begrip en proberen op deze manier een veilig Bibliotheekbezoek te kunnen garanderen.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met één van de vestigingen (zie de links hierboven).