25 mei 2020

Belactie voor ouderen succesvol

De Bibliotheek Haarlemmermeer en medewerkers uit Het Cultuurgebouw hebben de afgelopen tijd ouderen opgebeld die behoefte hadden aan wat extra contact nu zij minder de straat op kunnen. Met de belactie hebben we inmiddels zo’n 70 mensen bereikt waarvan er zo’n 50 heel erg blij waren met een luisterend oor. De rest had gelukkig genoeg aanspraak in de eigen omgeving.

Vijf weken geen contact
Er zijn mensen gebeld die normaal naar de koffieochtend in de bieb komen in Badhoevedorp en Hoofddorp, deelnemers van de Klik & Tik computercursussen, maar ook mensen van bijvoorbeeld het Taalhuis.
Een mevrouw zat er, na vijf weken nauwelijks tot geen contact, een beetje doorheen. Ze had dan ook genoeg te vertellen en te vragen en was ook erg belangstellend naar het gezin en de kinderen van de beller. Eén zo’n gezellig belletje duurt dan ook snel een half uur. Veel medewerkers houden het daarom bij één contactpersoon en bellen regelmatig met diegene. Sommige mensen wonen in een verpleegtehuis en vinden het telefoontje ‘van buiten’ een welkome afwisseling.

Aanmelden
We doen er momenteel alles aan om ervoor te zorgen dat klanten ons op een veilige manier kunnen bezoeken. Maar dat is niet voor iedereen weggelegd, weten we. Naast de bestaande bezorgdienst voor boeken voor mensen die slecht ter been zijn (Bibliotheek Aan Huis), zijn we onlangs ook gestart met online zoom bijeenkomsten. Mensen van boven de tachtig jaar oud maakten zo kennis met de modernste technologie en hebben tegelijkertijd een praatje met de gezichten erbij! Iedereen die ook wel zin heeft in een praatje kan zich aanmelden via mirjam.van.campen@debibliotheekhaarlemmermeer.nl of via 06-46091802. Dan word je door één van de Cultuurgebouw-medewerkers teruggebeld.

Spreekuur
Alle bibliotheekvestigingen zijn ook nog steeds via het speciale spreekuur telefonisch te bereiken van maandag t/m zaterdag tussen 10:00 en 13:00 uur, kijk hier voor de telefoonnummers.