13 januari 2021

De AfhaalBieb (update 13 januari)

De Bibliotheek Haarlemmermeer (her)introduceert als gevolg van de recente corona-maatregelen de AfhaalBieb! Met de AfhaalBieb bestel je boeken en haal je ze af bij een van onze vestigingen.

Hoe werkt het?

1) Stuur een e-mail met je gewenste titels
Stuur een e-mail naar de klantenservice van een van de onderstaande vestigingen waar je de boeken wilt komen ophalen:
Hoofddorp-Centrale – klantenservicehdr@debibliotheekhaarlemmermeer.nl
Hoofddorp-Floriande – klantenservicehdf@debibliotheekhaarlemmermeer.nl
Nieuw-Vennep – klantenservicenvs@debibliotheekhaarlemmermeer.nl
Badhoevedorp – klantenservicebhd@debibliotheekhaarlemmermeer.nl
Zwanenburg – klantenservicezwb@debibliotheekhaarlemmermeer.nl

• Zet duidelijk in deze e-mail je naam, bibliotheekpasnummer en e-mailadres
  • Zet in deze mail maximaal 5 titels die je wilt lenen. Zoek de titel(s) op in onze catalogus en klik vervolgens op de “Aanwezig Waar?”-knop om te zien of de titel wel aanwezig is in de bibliotheekvestiging waar jij de boeken wilt komen afhalen. Wij proberen zoveel mogelijk de gewenste titels voor je klaar te zetten! Voor prentenboeken geldt dat we daar graag een leuke selectie van maken, maar geen specifieke titels meer voor je kunnen opzoeken vanwege het tijdrovende aspect hiervan.
  • Wil je door ons verrast worden? Dat kan ook! Zet dan in je aanvraag je favoriete genre (bijvoorbeeld “Thrillers” of “Kookboeken”) en dan proberen wij je te verrassen!
  • Zet tenslotte in deze mail ook je voorkeursdag en -tijdstip waarop je de boeken wilt komen afhalen. De afhaalmomenten zijn in alle vestigingen op maandag t/m zaterdag tussen 13:00 en 15:00 uur
  • Boeken reserveren via onze catalogus (die dus ook uit onze andere Haarlemmermeerse vestigingen en bibliotheken in het land geleverd kunnen worden) is ook mogelijk. Let er wel op dat in dit geval de reguliere reserveringskosten in rekening worden gebracht. Ook deze materialen kunnen, net als AfhaalBieb, alleen worden afgehaald op afspraak.

2) Wacht op onze bevestigingsmail
Binnen uiterlijk 2 werkdagen ontvang je van ons een bevestigingsmail met daarop de dag en het tijdstip waarop je de boeken kan komen afhalen in de door jou aangegeven vestiging.

3) Boeken afhalen
Kom op de afhaaldag s.v.p. op het opgegeven tijdstip, om zoveel mogelijk contact met andere afhalers te vermijden. Lukt het je toch niet om op dat moment te komen? Laat het ons dan weten per e-mail en we plannen een nieuw afhaalmoment voor je in. Hou altijd minimaal 1,5 meter afstand tot anderen en kom zoveel mogelijk alleen, het is echt niet nodig om met je hele gezin te komen. Vergeet trouwens niet om zelf een tas mee te nemen waarin je de boeken kunt meenemen!

4) Boeken inleveren
Heb je de boeken gelezen? Lever ze dan weer in bij onze inleverbrievenbussen. Deze zijn van maandag t/m zaterdag geopend van 10:00 tot 17:00 uur. In de Bibliotheken Badhoevedorp en Zwanenburg zijn geen inleverbrievenbussen, maar daar staan van maandag t/m zaterdag tussen 13:00 en 17:00 uur inleverbakken in de buurt van de entree.