4 december 2018

5 Tips voor je lijst

We kennen allemaal de klassiekers op de leeslijst. Maar wat zijn nu recente, frisse, moderne boeken die je ook kunt kiezen? Sowieso ook voor andere lees-fans zijn dit fijne verhalen om in te verdwalen dit najaar.  Op de boeken klik je rechtstreeks door naar het systeem om te kijken waar ze liggen of om ze te reserveren.

1. Het mooie seizoen van Kees van Beijnum. Een coach van probleemgezinnen belandt in een mediastorm als een kind uit een van die gezinnen verdwijnt.

2. Onder een hemel van sproeten van Alex Boogers. Drie mensen, tussen wie vriendschappelijke banden bestaan, worden geconfronteerd met ingrijpende gebeurtenissen. Door onze jongerenleden genomineerd als beste boek voor jongeren.

3. En we noemen hem van Marjolijn van Heemstra. Zoektocht naar het ware verhaal van ‘bommenneef’, het brein achter een aanslag op drie ‘foute Nederlanders’ in 1946.  Literatuurprijs 2017 winnaar.

4. Nachtwandeling van Robbert Welagen. De ochtend nadat hij in het Amsterdamse Amstel Hotel de Sebriko Literatuurprijs in ontvangst heeft genomen, wordt in de Amstel het lijk van de schrijver Jacob van Herwijnen gevonden.

5. Wees onzichtbaar van Isik Murat. Een Turkse jongen groeit met zijn zusje op in de Bijlmer in de jaren ’80 en ’90. Boekhandelsprijs 2018 winnaar.

Veel leesplezier!